Književnost

Promocija knjige o kralju Milutinu

Promocija knjige o kralju Milutinu
Foto: unibl.org | Promocija knjige o kralju Milutinu

Promocija knjige "Sveti kralj Milutin – Vladar na raskršćima svetova" zakazana je za subotu, 3. februar 2024. godine u 12 časova u amfiteatru 203 Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci.

Ova knjiga u izdanju Zadužbine Svetog manastira Hilandara posvećena je sedamstotoj godišnjici od upokojenja kralja Stefana Uroša II Milutina i uređena je od strane Srđana Pirivatrića sa Vizantološkog instituta SANU, Smilje Marjanović-Dušanić sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Danice Popović sa Balkanološkog instituta SANU.

Na promociji će govoriti arhimandrit Metodije, iguman Svetog manastira Hilandara, kao i urednici i direktor Hilandarske zadužbine u Beogradu Milivoj Ranđić.

Ova izuzetna knjiga predstavlja naučni vrhunac u istraživanju perioda srpskog srednjeg vijeka, nudeći detaljan uvid u život i vladavinu kralja Milutina.

Šesnaest uglednih stručnjaka i istraživača pristupa ovoj temi multidisciplinarno, stvarajući jedinstvenu sintezu koja detaljno osvjetljava ovo zlatno doba naše istorije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije