Književnost

Promovisan prvi broj časopisa "Naša misao"

Promovisan prvi broj časopisa "Naša misao"
Foto: N.N. | Promovisan prvi broj časopisa "Naša misao"

ŠAMAC - Klub istoričara "Posavina" iz Šamca promovisao je u ovom gradu i Obudovcu prvi broj časopisa pod nazivom "Naša misao" izdat u tiražu od 150 primjeraka, a čije pokretanje je finansijski pomogla šamačka opština.

Časopis se već nalazi na policama biblioteka u Banjaluci, Sarajevu, Modriči, Šamcu, Narodnoj biblioteci u Beogradu i u Kaluđerici.

Načelnik Službe za društvene djelatnosti i poslove Civilne zaštite Mišo Dervenić istakao je na svečanosti, koja je održana sinoć, da je opštini Šamac uvijek u interesu da ulažu u kulturu u omladinu i generalno u prosporitet prosvjete.

"Klub istoričara je aktivan i daje veliki doprinos razvoju naše opštine i mi ćemo tu biti i za njih i sve druge vidove saradnje, a i za druge nevladine organizacije koje žele da idu u ovom pravcu", kaže Dervenić.

Predsjednik Kluba istoričara "Posavina" Maja Vidović kaže da je ideja za pokretanje časopisa "Naša misao" potekla od članova Kluba, jer su nakon istraživanja utvrdili da na ovom području Posavine ne postoji naučno-stručni glasnik.

Potpredsjednik Kluba istoričara "Posavina" profesor Dimitrije Živanović ističe da je ideja časopisa da afirmiše mlade istraživače koji će dobiti priliku da pišu, ali i da promovišu istoriju kao nauku i pisanu riječ.

"Ideja našeg časopisa je da okupi mlade ljude. Pokušaćemo u nekom narednom periodu da časopisa izlazi što češće, bar dva puta godišnje", kaže Živanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije