Književnost

Promovisana zbirka pjesama "Mrtva kost"

Promovisana zbirka pjesama "Mrtva kost"
Foto: Srna | Promovisana zbirka pjesama "Mrtva kost"

Sokočanka Nikolina Krunić, promovisala je u Narodnoj biblioteci Sokolac svoju prvu zbirku pjesama "Mrtva kost" i predstavila se publici etno-pjesmom, kao još jednim od talenata kojima je obdarena.

Krunićeva je rekla novinarima da je ovo njena prva zbirka pjesama, "poezije slobodnog stiha" u kojoj je sumirala stvaralaštvo od 19. do 25. godine, izdvojivši određen broj pjesama za ovu knjigu.

Ona je u rodnom gradu, kome je poklonila i prvo predstavljanje zbirke, poznata kao djevojka koja se bavi glumom, pjevanjem etno i duhovne muzike i slikanjem, što je pokazala čestim nastupima kao učenica, osnovne i srednje škole i sada kao student psihologije i političkih nauka na Palama.

Kao autor poezije učestvovala je, kako kaže, na raznim konkursima, a pjesme su joj objavljivanje u zbornicima.

Zbirka pjesama nazvana je "Mrtva kost" po najemotivnijoj i najtoplijoj pjesmi do sada, posvećenoj njenoj baki, koja je imala mrtvu kost na zglobu desne ruke, a Krunićeva takvu kost ima na grudnom košu.

Od onih koji su pomogli u pripremi zbirke, izdvojila je profesora srpskog jezika i književnosti Bojana Nikolića iz Višegrada. On je istakao da je veoma bitno šansu savremenoj poeziji i u školskim programima, uz sve poštovanje prema klasičnoj poeziji, kako bi publici ponudili nešto novo, bez prisustva straha od nepoznatog.

On je naglasio da bi zajednica trebala da prepoznaje talente i bolje podržava mlade stvaraoce, te više pažnje posveti umjetnosti.

Nikolina Krunić je rođena 1996. godine na Sokocu, gdje je završila osnovnu i srednju školu, a sada se uz studije bavi pisanjem, slikanjem i muzikom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije