Književnost

Raspisan konkurs za izbor najljepših rukopisa ćiriličnog pisma

Raspisan konkurs za izbor najljepših rukopisa ćiriličnog pisma
Foto: N.N. | Raspisan konkurs za izbor najljepših rukopisa ćiriličnog pisma
Srna

DERVENTA - Opštinski odbor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" u Derventi raspisao je konkurs za izbor najljepših rukopisa ćiriličnog pisma.

"Konkursna komisija će razmotriti i ocijeniti sve radove koji budu napisani svojeručno ćiriličnim pismom, u formi pet rečenica sadržaja posvećenog Vaskrsu, na papiru formata A4, naliv perom, penkalom ili olovkom, sa svojeručno napisanim imenom autora, adresom stanovanja i brojem telefona", navedeno je u uslovima konkursa "Prosvjete".

Pravo učešća imaju svi učenici osnovnih i srednjih škola, kao i svi stanovnici Dervente, Republike Srpske, BiH, Srbije i drugih država.

"Preporučujemo nastavnicima i profesorima srpskog jezika da radove učenika svake osnovne i srednje škole organizovano dostave u roku trajanja konkursa, što ne isključuje pravo učenika da samostalno dostave svoje radove", saopšteno je nakon sinoćne sjednice Opštinskog odbora.

Radove na konkurs treba dostaviti u jednom primjerku, najkasnije do 20. aprila, na adresu opštinskog odbora Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" Dervente, sa naznakom "za konkurs", n/r Kainović Dragan, Derventa, Ulica Cara Lazara bb.

Imena dobitnika nagrada biće objavljena nakon Vaskrsa, a nagrade će u vidu diploma i knjiga biti dodijeljene 30. aprila u 18.00 časova u Centru za kulturu opštine Derventa.

Nagrade se dodijeljuju za po pet prvih, drugih i trećih mjesta koje dostavljeni radovi budu zauzeli kada po ocjeni komisije budu proglašeni kao najljepši rukopisi ćiriličnog pisma.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije