Književnost

Stranica stripa o Spajdermenu prodata za 3,36 miliona dolara

Stranica stripa o Spajdermenu prodata za 3,36 miliona dolara
Foto: Twitter | Stranica stripa o Spajdermenu prodata za 3,36 miliona dolara
N.N.

Stranica originalnog umjetničkog crteža iz hvaljenog stripa o Spajdermenu iz 1984. prodata je za rekordnih 3,36 miliona dolara u Sjedinjenim Državama.

Stranica prikazuje prvo pojavljivanje Spajdijevog crnog simbiotičkog odela, što će kasnije dovesti do stvaranja antiheroja Venoma u umjetničkom djelu Majke Zeka iz Marvel serije Superheroji.

Na stranici je prikazano prvo pojavljivanje Spajdijevog crnog simbiotičkog odijela, koje će kasnije dovesti do stvaranja antiheroja Venoma u umjetničkom djelu Majke Zeca iz Marvel serije Superheroji.

"Ovaj sajt je bio veliko otkriće! Ovde je Piter Parker zapravo dobio svoj novi crni kostim", navodi se u opisu Heritage Auctions.

"Ali kakav kostim sa tajnom! Jer vrlo brzo se ispostavi da je živ i da ima svoju agendu. To je izvor Venomovog karaktera!"

Ponuda za umjetničko djelo je počela od 330.000 dolara.

Prethodni rekord za stranicu iz unutrašnjosti američkih stripova bio je 657.250 dolara, za okvir koji prikazuje prvu sliku Vulverina u izdanju "Neverovatnog Hulka" iz 1974. godine.

Primerak akcionog stripa iz 1938. br. 1, Supermanovo prvo pojavljivanje, prodato je za 3,18 miliona dolara prvog dana četvorodnevne aukcije u Dalasu u Teksasu, objavila je aukcijska kuća na Twitteru.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije