Književnost

U četvrtak promocija knjige "Srpska narodna nošnja derventskog kraja"

U četvrtak promocija knjige "Srpska narodna nošnja derventskog kraja"
Foto: Srna | U četvrtak promocija knjige "Srpska narodna nošnja derventskog kraja"

Knjiga "Srpska narodna nošnja derventskog kraja" Damira i Sandre Kljajić u četvrtak 25. januara biće promovisana u Derventi.

U knjizi se mogu pronaći do sada neobjavljene fotografije koje čuvaju mještani derventskih sela, a neke od njih stare su i više od 100 godina, kao i fotografije primjeraka dijelova narodne nošnje koji su sačuvani do danas, od kojih su neki nastali prije Drugog svjetskog rata.

Autori knjige, čije je istraživanje trajalo od 2015. godine, istakli su da je ova knjiga rezultat predanog rada i ljubavi prema srpskoj kulturnoj baštini.

Kako navode, ovo nije samo knjiga, već putovanje koje su željeli da podijele sa zajednicom i na taj način doprinesu očuvanju kulturnog nasljeđa.

O knjizi će govoriti autori, recenzent Slobodan Nagradić, te direktor Turističke organizacije grada Derventa Biljana Teofilović.

Izdavači knjige su Istraživački centar "Iskon" iz Banjaluke i Turistička organizacija grada Derventa", a finansijski pomoć pružili su Ministarstvo kulture Srbije i grad Derventa, kao i derventska Turistička organizacija i Narodna biblioteka "Branko Radičević".

Promocija knjige biće održana u Centru za kulturu sa početkom u 17.30 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije