Književnost

Vidi Davidović nagrada za najbolji dramski tekst

Vidi Davidović nagrada za najbolji dramski tekst
Foto: Velibor Tripić/Arhiva | Vidi Davidović nagrada za najbolji dramski tekst

​Ostvarenje Vide Davidović "Mali ratovi i kabine Zare" proglašeno je najboljim na konkursu Sterijinog pozorja za originalni domaći dramski tekst za 2021/2022. godinu.

Dramski tekst Davidovićeve proglašen je najboljim jednoglasnom odlukom tročlanog žirija, saopštili su iz Sterijinog pozorja.

Nagrada, koju čine Sterijina značka, sertifikat i finansijski dio Davidovićevoj će biti uručena 29. marta na Dan Sterijinog pozorja.

Davidovićeva, koja ima 24 godine, rođena je u Istočnom Sarajevu, a osnovnu školu i Gimnaziju završila je u Banjaluci.

Osnovne studije završila je na beogradskom Fakultetu dramskih umjetnosti (FDU), smjer dramaturgija.

Student je master studija na smjeru Teorija dramskih umjetnosti i medija.

Napisala je nekoliko predstava za djecu za Pozorište lutaka "Pinokio", a radila je adaptaciju "San ljetne noći" za opersko izvođenje, asistirala na tekstu mjuzikla "S druge strane jastuka" Pozorišta na Terazijama i radila adaptaciju "Don Žuana" u režiji Marka Misirače povodom otvaranja pozorišta Teatrijum.

NJen komad "Bruklin i mačke u kontejnerima" u režiji Andreje Kargačin zatvorio je 16. festival internacionalnog studentskog teatra (FIST) sa premijerom u BITEF Teatru.

Autor je drame "Proslave", koja je izvođena u okviru omnibusa "Banjaluka" u režiji Nikole Bundala, kao i komada "Jedan pošten čovjek".

Radila je dramatizaciju "Na rubu pameti/Pijana noć 1918" po motivima djela Miroslava Krleže i Ive i Tene Štivičić, kao i u projektima "So na rane" Tee Matanović i "Onaj koji govori da, onaj koji govori ne" u režiji Nikole Bundala.

Scenarista je filma "Matura" reditelja Gvozdena Ilića, kao i ostvarenja "Rebra" u režiji Gvozdena Ilića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije