Muzika

120 učenika pjeva "Najbolje za nas"

120 učenika pjeva "Najbolje za nas"
Foto: N.N. | 120 učenika pjeva "Najbolje za nas"

BANJALUKA - Virus korona se ne šali i treba ozbiljno da ga shvatimo, ali ne šalimo se ni mi kada kažemo da su nam naši učenici i kvalitet nastave na prvom mjestu, kazao je Đorđe Jovančić, osnivač i direktor "Basics" muzičke škole iz Istočnog Sarajeva.

Iako nisu mogli da se sastaju i probe ili koncerte održavaju uživo, učenici i nastavnici ove škole vrijedno su radili mjesec i po dana na pripremi i realizaciji novog online projekta pod nazivom "Najbolje za nas". Finalni video, u kojem je učestvovalo 120 učenika "Basics" škole je dostupan svima koji cijene kvalitetnu muziku i talentovane mlade ljude.

Riječ je o kompoziciji koju je napisao Đorđe Jovančić, a učenike i nastavnike predvodi Ana Maria Vasiljević.

Projekat je realizovan putem web-platforme "Online učionica", to je web-platforma "Basics" škole za učenje na daljinu koja je od 16. marta, nakon što su zatvorene sve škole u BiH, postala zvanični sistem realizacije nastave u ovoj školi. Svi snimci zabilježeni su mobilnim telefonima, osim uvodnog dijela spota i kadrova snimljenih dronom. Kompletnu pjesmu izvode učenici i nastavnici ove škole iz svojih domova u Istočnom Sarajevu i Sarajevu.

"Svjesni činjenice u kojoj smo se našli 11. marta, kada je Ministarstvo naložilo da se zatvore škole zbog virusa korona, odmah smo reagovali sa ciljem da pronađemo najbolje rješenje za nastavak naših aktivnosti u novim okolnostima. Tako je nastala ideja da napravimo online platformu za učenje na daljinu, koju smo kreirali za pet dana, i već 16. marta počeli smo realizovati nastavu putem iste. Upravo je projekat 'Najbolje za nas' rezultat rada svih učenika i nastavnika 'Basics' škole putem ove platforme", naveo je Jovančić.

Spot je režirao i montirao Marko Jovančić, koji je svojim nenadmašnim umijećem i ovaj put napravio sjajan video sa snažnom porukom cijelom svijetu u trenucima kada upravo cijeli svijet svjedoči katastrofama prouzrokovanim pandemijom virusa korona. U spotu se, pored kućnih video-snimaka, prikazuju i kadrovi praznih ulica Istočnog Sarajeva i Sarajeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije