Muzika

"Anantango" nastupa u Banskom dvoru

"Anantango" nastupa u Banskom dvoru
Foto: N.N. | "Anantango" nastupa u Banskom dvoru

BANJALUKA - Koncert ansambla harmonika "Anantango" iz Zenice biće održan u utorak, s početkom u 20 časova, u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor.

U zimu 2017. godine, na inicijativu dirigentice Aldine Aganović, nastao je jedinstveni ansambl harmonika "Anantango" iz Zenice. Jedinstven po tome što ga čine čak četiri generacije profesora harmonike, više od polovine ansambla su žene.

Harmonikaški ansambl "Anantango", koji djeluje pri Udruženju "Kasiopeja" Zenica, je grupa sastavljena od devet članova - profesora muzičkih škola.

Svrha postojanja ovog ansambla je prvenstveno da kod djece i učenika razvije interesovanje i ljubav za solističko i zajedničko muziciranje, da djeluje na formiranje muzičkog ukusa, da doprinosi razvoju estetske kulture i podizanju nivoa opšte, lične kulture kompletne populacije, te da se bolje i kompletnije široj publici predstavi harmonika kao instrument.

Nakon brojnih koncerata koje je "Anantango" održao širom Bosne i Hercegovine, krajem 2018. godine nastupali su u Pragu, kao i u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski" u Zagrebu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije