Muzika

"Banjalučka bajka" za kraj uspješne godine

"Banjalučka bajka" za kraj uspješne godine
Foto: N.N. | "Banjalučka bajka" za kraj uspješne godine

BANJALUKA - U susret novogodišnjim praznicima Gradski tamburaški orkestar Banjaluka (GTO BL) sutra će sugrađanima i turistima koji ovih dana posjećuju Banjaluku pokloniti pravi muzički spektakl.

Svoj završni koncert, u veoma uspješnoj muzičkoj 2018. godini, banjalučki tamburaši će održati na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti RS, u okviru programa "Banjalučke zime", pod nazivom "Banjalučka bajka" s početkom od 21 čas.  "U dvočasovnom programu, koji će se sastojati od muzičkih numera tradicionalne, starogradske, narodne, popularne i filmske muzike, za svakoga će se naći po nešto.  Čitava plejada solista će se pobrinuti za prazničnu atmosferu pred Muzejom savremene umjetnosti, naveo je Spomenko Guzijan, predsjednik GTO BL.

Uz GTO BL, koji nastupa pod dirigentskom palicom Zlatana Mirića, za novogodišnje raspoloženje će se pobrinuti Aleksandra Radović, Biljana Nedić, Aljoša Đumić i Danijela Knežević, kojima će se pridružiti i sam dirigent orkestra, koji će otpjevati neke popularne numere.

Guzijan je za "Nezavisne" naveo da je GTO BL imao veoma uspješnu sezonu, tokom koje je nastupio na mnogobrojnim manifestacijama održanim širom Republike Srpske i BiH, te uspješne festivalske nastupe u Novom Sadu, Brezičanima, Pančevu i Ohridu. 

"U novu 2019. godinu orkestar ulazi nesmanjenim tempom. Već 13. januara u porti hrama Hrista Spasitelja održaćemo tradicionalni koncert povodom obilježavanja Nove godine po julijanskom kalendaru. Tradicionalni novogodišnji gala koncert GTO BL će održati 17. januara u Banskom dvoru. Zbog velikog interesovanja publike, gala koncert se tradicionalno održava tokom dvije večeri, tako da će svoju reprizu u Banskom dvoru imati već 18. januara", potvrdio je Guzijan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije