Muzika

"Crni Srbi" iz Amerike na Exitu

"Crni Srbi" iz Amerike na Exitu
Foto: Instagram | "Crni Srbi" iz Amerike na Exitu

Na dugačkoj listi hip-hop izvođača, koji će nastupiti na ovogodišnjem festivalu Exit, od 4. do 7. jula, nalazi se i američka grupa "Black Serbs", koja je kod nas za kratko vrijeme stekla brojne fanove.

Ovu originalnu ekipu iz Čikaga čine Amerikanci, među kojima je jedan porijeklom iz Srbije, a u pjesmama vješto kombinuju srpski i engleski, bez obzira koji im je maternji jezik.

Publika ih je upoznala kao "Crne Srbe", kolektiv koji je snimao humorističke YouTube klipove, na originalan način gradeći most između balkanskog i američkog mentaliteta, a izazvali su pravi zemljotres na domaćoj hip-hop sceni kada su počeli redom da objavljuju pjesme "Srbija Do Tokija", "Ballin Like Jokić", "Rintam" i "Kako Hoćeš".

Njihove pjesme već imaju milionske preglede na internetu, a fanove su nedavno obradovali i novim numerama "Energiju" i "Charged Up".

Svojim pjesmama, koje sami nazivaju "svemirskim pankom", poručuju da se beskompromisni "Black Serbs" ne boje eksperimentisanja.

Bez dlake na jeziku, ne libe se da se uhvate u koštac i sa teškim temama, te su pre nekoliko mjeseci objavili pesmu "Znam to nije lako" koja govori o depresiji i suicidnim mislima, a kako kažu, cilj je "apel za razgovor o unutrašnjim borbama".

Njihov album prvenac sa nestrpljenjem se očekuje, a iskren i originalan pristup ove ekipe nije ograničen samo na muziku, već i na modu i umjetnost, te je jedan od članova sastava Jovan Crnović, poznatiji kao Jibri Bell, pokrenuo i urbanu robnu marku koja takođe ima predane fanove.

Listu hip-hop izvođača na ovogodišnjem Exitu, na glavnoj bini predvodi jedan od najveštijih svjetskih repera i aktivista Skepta, trap-jaž diva IAMDDB i tvorac jednog od najvećih hip-hop hitova Desiigner.

Od ove godine na Exitu će postojati i "Cockta Beats", posebna hip-hop bina sa impresivnim spiskom regionalnih i lokalnih zvijezda među kojima su Vojko V, Krešo Bengalka, Haže, High5, Krankšvester, Vatra, Cake Boys, FAM, Klinac, Buntai i desetine drugih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije