Muzika

AIS dobio novi Upravni i Nadzorni odbor

AIS dobio novi Upravni i Nadzorni odbor
Foto: Ustupljena fotografija | AIS dobio novi Upravni i Nadzorni odbor

SARAJEVO - U Sarajevu je održana vanredna Skupština Asocijacije izvođača i svirača (AIS), na kojoj su, uz prisustvo 251 člana, smijenjeni dosadašnji članovi Upravnog odbora i Nadzornog odbora.

Za nove članove Upravnog odbora izabrani su Đani Pervan, Slaviša Guja, Slađana Mandić, Dino Šukalo i Zejid Šoto. U Nadzorni odbor imenovani su Suada Jukića Šuleta, Nedima Srnju i Ramizu Milkunić.

„Nakon što su članovi Skupštine AIS-a iskazali nezadovoljstvo radom UO i mjesecima tražili mogućnost da Skupština glasa o povjerenju UO, sinoć smo konačno vidjeli da je ogroman broj članova Skupštine odlučio da se stvari pokrenu i krene se u izbor novog UO, novog NO. Potpuno u skladu sa odredbama Statuta donesene su važne odluke, izabrano rukovodstvo i sada svi očekuju, nakon administrativnih procedura, da se stanje u AIS-u popravi i spasi Udruženje. Skupština je dobila natrag svoja ovlaštenja i svi moramo poštovati odluke Skupštine. Nema više mogućnosti blokada rada organa AIS-a, što je najvažnije“, rekao je Zejid Šoto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije