Muzika

"Aerodrom", "Vatra" i Davor Ebner na "Kastel Rock Festu"

"Aerodrom", "Vatra" i Davor Ebner na "Kastel Rock Festu"
Foto: N.N. | "Aerodrom", "Vatra" i Davor Ebner na "Kastel Rock Festu"

Organizatori jubilarnog 15. "Kastel Rock Festa", koji će biti održan od 9. do 12. juna na tvrđavi Kastel, otkrili su još tri imena koja će nastupiti na ovom muzičkom festivalu, a riječ je o grupama "Aerodrom" i "Vatra" i pjevaču Davoru Ebneru.

Grupa "Aerodrom" nastupiće prvog dana festivala.

"Treba ti nešto da te digne visoko? Ili samo obična ljubavna pjesma? Ako ti misli vrludaju, stavi pravu stvar na pravo mjesto. Jurica Pađen i 'Aerodrom' nastupiće na prvoj festivalskoj večeri, zajedno sa "Nenom Belanom & Fiumens". Ljeto počinje na 'Kastel Rock Festu'", saopštavaju organizatori festivala.

Grupa "Vatra" najavljena je za drugi festivalski dan.

"Vodimo vas u carstvo sunca, jer nama se nikud ne žuri. Plesaćemo tango, jer volimo sva naša ljeta. Stiže nam paklena ekipa, koja će usijati Kastel. Grupa 'Vatra' nastupiće na drugoj festivalskoj večeri, zajedno sa 'Kikijem i Pilotima'", navode organizatori.

Davor Ebner najavljen je za treći festivalski dan.

"Raširimo zajedno krila anđela. Operski pjevač Davor Ebner, koji je 2009. godine sa grupom 'Regina', predstavljao BiH na 'Evroviziji', dolazi sa svojim novim projektom, koji će ujedno i premijerno predstaviti u Banjaluci. Ebner će sa svojim bendom nastupiti na trećoj festivalskoj večeri, zajedno sa jednom od najboljih tribute to 'Beatles' grupa na svijetu - 'The BestBeat'", istakli su organizatori.

Podsjećamo, imena koja su ranije najavljena na "Kastel Rock Festu" su "Neno Belan & Fiumens", "Kiki & Piloti"  i "The BestBeat".

"Prvi 'Kastel Rock Fest' održan je 2003. godine, a do sada su u našoj organizaciji i produkciji u Banjaluci održali koncerte ili učestvovali na ovom festivalu velika regionalana i svjetska muzička imena", javljaju iz ovog festivala podsjećajući na samo neka od imena koja su svirala na "Kastel Rock Festu", a spisak je zaista impozantan: Leni Kravic, "Simple Minds", "Franz Ferdinand", "Apocalyptica", "Tito & Tarantula", "Laibach"," Goran Bregović & Orkestar za svadbe i sahrane", "Rade Šerbedžija & Livio Morosin bend", Miroslav Tadić, Dino Dvornik, "Leb i sol", "Van Gogh", Josipa Lisac, "Vlatko Stefanovski trio", "Partibrejkers", TBF, "Psihomodo pop", "Parni valjak", "Bajaga & Instruktori", Bebi Dol, "Let 3", Urban & 4, "Majke", Darko Rundek, "Cubismo", "Hladno pivo", "Vlado Divljan & Idoli", "Električni orgazam", Toni Montano, Dejan Cukić, Natali Dizdar itd.

Na 15. festivalu organizatori takođe obećavaju slavlje u ime ljubavi prema muzici.

"Sve vas pozivamo da zajedno proslavimo ljubav prema dobroj muzici, ali i da uživamo u sjajnim koncertima i svim ostalim sadržajima. Uskoro ćemo vas obavijestiti i o ostalim izvođačima", kažu iz "Kastel Rock Festa".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije