Muzika

Album banjalučkog repera jedan od najslušanijih na svijetu

Album banjalučkog repera jedan od najslušanijih na svijetu
Foto: Instagram / Printscreen | Album banjalučkog repera jedan od najslušanijih na svijetu

Mladi banjalučki reper, Đorđe Čarkić publici poznat kao Klinac, konačno je izbacio novi album, kojim je već nakon nekoliko dana postigao veliki uspjeh i postao jedan od najslušanijih materijala na svijetu.

Jedna od najpoznatijih striming platformi na svijetu "Spotify“, redovno objavljuje na svom Instagram profilu statističke podatke o slušanosti određenih pjesama i albuma.

Tako su sada objavili top 10 najslušanijih albuma na svjetskom nivou u posljednjih nekoliko dana, a Klinac se našao na toj listi.

Naime, njegov album "Borba“, ispod kojeg se potpisao kao Đorđe, po svom pravom imenu, a ne umjetničkom, našao se na šestom mjestu ove liste, što je zaista ogroman uspjeh.

Foto: Instagram / Printscreen
Foto: Instagram / Printscreen

Klinac je još prošle godine najavio nove numere, a njegovi fanovi su od tada željno iščekivali da ih objavi.

Na albumu "Borba“ nalazi se 11 pjesama, prenosi "Nova".

Inače, iako je veoma mlad i ima tek 22 godine, Klinac je do sada izbacio jedan EP i tri albuma, a svaki od njih prošao je veoma dobro.

Svoj prvi EP "Pre noći“ objavio je 2018. godine u produkciji "Basiviti digital“, a poslije godinu dana i debitantski album "U noći“.

Muziku, tekstove, produkciju, Klinac sve radi sam za razliku od većine njegovih kolega.

O njegovom privatnom životu malo toga se zna. Kažu da Klinac nikada nije dao nijedan video intervju iako su razgovor sa njim željele da snime mnoge medijske kuće. O njemu pišu tabloidi, puni naslovne strane, a da nikada ne kaže ni jednu jedinu riječ.

Iako je rođen u Beogradu, odrastao je u banjalučkom naselju Starčevica u Republici Srpskoj. Njegovi roditelji su se bavili muzikom, pa je bilo sasvim logično da i on krene tim putem.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije