Muzika

Ališa Kiz objavila novi album

Ališa Kiz objavila novi album
Foto: Wikipedia/arhiva | Ališa Kiz ima novi album

Dobitnica 15 Gremi nagrada, svjetski priznata umjetnica i pjevačica, Ališa Kiz, objavila je novi, sedmi studijski album, nazvan "Alicia".

Prepun soul zvuka i senzualnosti, novi album je pozivnica za jedno introspektivno putovanje, sa 15 pjesama koje najbolje oslikavaju mnoga lica ove multitalentovane kompozitorke i njen pogled na život.

Jill Scott, Khalid, Miguel, Snoh Aalegra, Tierra Whack, Sampha i Diamond Platinumz su gosti na albumu "Alicia".

"Ovaj album nosi posebnu energiju, otjelotvorenje je svega što volim u vezi muzike i umjetnosti, u sadašnjem trenutku u mom životu", objašnjava Ališa.

Ona je istakla da je uzbuđena sam što će preko ovih tonova, stihova i melodija, biti spojena sa ljudima širom svijeta.

"Nazvala sam album mojim imenom jer sam se tako osjećala u studiju dok sam ga snimala. Udobno mi je u sopstvenoj koži, prihvatila sam sve svoje različitosti stvarajući ove pjesme. Ovo je najiskrenija verzija mene, a nadam se da to mogu da prenesem, kao osjećaj i na sve koji album budu slušali" kazala je Ališa.

Ališa je unazad mjesecima najavljivala novi album singlovima koji su vrlo brzlo našli svoj put do radio stanica i slušalaca.

Pri kraju prošle godine prvo smo čuli duet sa Miguelom, "Show Me Love", koji je postao jedanaesti po redu #1 singl Ališe Kiz na Bilbordovoj listi singlova.

Nakon toga uslijedila je "Time Maćine" i kao finalna pjesma pred nadolazeći album,"Perfect Way To Die", koju je Ališa posvetila nevinim crnačkim žrtvama policijske brutalnosti.

Kizova planira svjetsku turneju "Alicia: The World Tour", koja če početi tek narednog ljeta, zbog globalne pandemije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije