Muzika

Američka izdavačka kuća objavljuje album niškog benda "Eyot"

Američka izdavačka kuća objavljuje album niškog benda "Eyot"
Foto: Screenshot / Youtube | Američka izdavačka kuća objavljuje album niškog benda "Eyot"

Album pod nazivom "557799" niškog džez sastava "Eyot" objaviće 23. oktobra prestižna američka nezavisna izdavačka kuća "Ropeadode" iz Nju Džerzija, najavili su producenti benda.

Albumu će prethoditi singl "Heartbeat", koji će biti predstavljen 19. avgusta.

Album "557799" snimljen je i masterizovan tokom novembra 2019. godine u dva kultna muzička studija u Engleskoj - Real World Pitera Gebrijela i Abbey Road.

Fascinantni omot za novi album napravio je kultni umjetnik iz Londona Alban Lou.

"Ovim ugovorom ostvarili smo višegodišnji cilj. Zbog situacije u kojoj se svi nalazimo nemamo velika očekivanja u smislu koncertne aktivnosti, pa ćemo se fokusirati na promociju albuma, dok se ne stvore uslovi za putovanja i nastupe. Ropeadope skoro svake godine ima Gremi osvajača, a ove godine ćemo i mi biti u konkurenciji. SnarkyPuppy, Christian Scott, Nate Smith, Edi Palmieri i mnoge poznate kolege su bile ili trenutno jesu pod njihovim okriljem. Pored nas, tu je od ranije i naš Dimitrije Vasiljević i to je veliki uspeh za našu džez scenu", poručuje Dejan Ilijić, lider grupe "Eyot".

EYOT karijera spada u izuzetne priče za bilo koje vrijeme i za bilo koji dio svijeta.

Objavili su do sada četiri albuma - sve za inostrane izdavačke kuće - i nastupili u više od 20 zemalja širom svijeta, što je nevjerovatno dostignuće za bilo koji sastav, a posebno onaj koji svira džez.

Sjajno prihvaćeni od publike i muzičke kritike gdje god da dođu, stekli su reputaciju jednog od najzanimljivijih evropskih instrumentalnih bendova u posljednjoj deceniji.

Njihovi koncerti su prvorazredni muzički događaji i uvijek su ispunjeni posebnom energijom koja slušaoca vodi daleko po horizontima naglašene osjećajnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije