Muzika

Ana Đurić Konstrakta za "Nezavisne": Dok smo snimali 'Mamu', saznala sam da ću postati tetka

Ana Đurić Konstrakta za "Nezavisne": Dok smo snimali 'Mamu', saznala sam da ću postati tetka
Foto: Ilustracija | Ana Đurić Konstrakta za "Nezavisne": Dok smo snimali 'Mamu', saznala sam da ću postati tetka

Poznati bend "Zemlja gruva" iz Beograda objavio je novi singl i video-spot za pjesmu "Mama". Povodom premijere novog singla, u razgovoru za "Nezavisne novine" pjevačica Ana Đurić Konstrakta ističe da je tema pjesme nasljeđe i transgeneracijski prenos.

"Sve smo tu i svi ste tu, ne postajem, ne prestajem, jednako opterećujuća i utešujuća činjenica", rekla je Konstrakta.

Bend je sa novim singlom zakoračio u drugačiji muzički žanr u kojem dominira elektronski zvuk, a ujedno sa novom pjesmom najavljuju i slavljenički koncert povodom 10 godina postojanja na sceni. Konstrakta dodaje da nije tražila inspiraciju za ovu pjesmu, već da su se stihovi kroz život ispostavili kao istina.

NN: Koliko ste dugo radili na pjesmi "Mama" i ko je sve bio zadužen za realizaciju singla?

KONSTRAKTA: Sve pesme nastaju u studiju "Zemlje gruva", u "Gruvlendu". Originalna pesma je objavljena na albumu "Šta stvarno želiš!", a za ovaj spot smo uradili remiksovanu verziju, dosta drugačiju od originala. "Mama" je jedna od pesama koja nam je zadavala muke jer je trebalo aranžmanski povezati naizgled nepovezive delove. Ali Milovan Bošković nije odustao i uspeo je na kraju. Muziku takođe potpisuju Vojin Ristivojević, Luka Lopičić i Jovan Antić.

NN: Za ovu pjesmu je snimljen i zanimljiv video-spot. Možete li nam reći nešto više o njegovoj tematici?

KONSTRAKTA: Paralela kadrova tri generacije žena naspram tri plesačice u ritualnom plesu, simbolika krugova i vrtenje, simbolika boja i geografske karte, grupni portret, sve to je podržalo pa čak i proširilo temu teksta.

NN: Ko je sve radio na ekranizaciji pjesme i na kojim lokacijama je sniman?

KONSTRAKTA: Autor videa je Kosta Đuraković, sa kojim smo već radili video za "Vucibatinu". Jako bitan deo videa je ples i koreografija koju je uradila Tara Tomašić. Spot je sniman na jednom uzbudljivom beogradskom mestu, u prostoru Nezavisne pozorišne i umetničke scene - u Dorćolskom narodnom pozorištu.

NN: Da li se tokom snimanja ovog spota desila neka interesantna anegdota koju ćete rado pamtiti?

KONSTRAKTA: Saznala sam da ću postati tetka, ne znam da li je moglo da se desi nešto primerenije pesmi.

NN: Sa ovom pjesmom bend "Zemlja gruva" je zakoračio i u EDM vode. Šta vas je navelo na ovaj eksperiment?

KONSTRAKTA: "Zemlja gruva" je već poznata po izletima u razne žanrove. Ovde nam je nekako leglo da taj emotivni tekst malo kontrastiramo elektronikom, osim što je na samom početku pesme budući doktor Luka Lopičić tako lepo zasvirao harmoniku.

NN: Da li će naredni singlovi imati ovakav zvuk i kada su u planu nova ostvarenja?

KONSTRAKTA: Sada su sve naše snage usmerene na realizaciju beogradskog koncerta kojim slavimo 10 godina postojanja, 8. decembra u SKC-u. Pozivamo i vaše čitaoce na jedan lepi izlet u Beograd, a karte za koncert su dostupne  na našem sajtu www.zemljagruva.com. Odmah nakon koncerta nastavljamo rad na započetim projektima koji su drugačiji od svega što smo do sada radili. Započećemo sa elektronikom, pa se bacamo na rege i ko zna gde dalje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije