Muzika

Ansambl "Libertango" nastupio u Art dvorištu Banskog dvora

Ansambl "Libertango" nastupio u Art dvorištu Banskog dvora
Foto: N.N. | Ansambl "Libertango" nastupio u Art dvorištu Banskog dvora

BANJALUKA - Kamerni ansambl "Libertango", koji izvodi umjetničku muziku argentinskog kompozitora Astora Pijacole, nastupio je u sinoć u Art dvorištu Kulturnog centra Banski dvor i tom prilikom oduševio prisutne, koji su u velikom broju došli da čuju sastav koji u Banskom dvoru nije nastupao duže vrijeme.

"Predivno veče, atmosfera, publika, vrijeme nas je poslužilo savršeno - zvijezde i ni daška vjetra. Mi smo se spremali za koncert - kao i obično, krali vrijeme za vježbanje od silnih obaveza, poslovnih i privatnih, ali ipak 16 godina sviranja zajedno je velika stvar i iskustvo i zrelost nas muzičara", kazala je Sanja Čolić-Zelić, pijanistkinja.

Na repertoaru ovog sastava pored najljepših Pijacolinih kompozicija našle su se i nove kompozicije mladih autora tango nuovo 21. vijeka, među kojima su Aleksandar Nikolić, M.D. Pujol, G. Vallejo, Y. Seung Ha.

Potrudili su se, kako kaže Čolić-Zelićeva, da spreme novi program za njihovu vjernu publiku. 

"Moji 'Libertangisti' su skromni muzikanti koji daju sve od sebe da zvučimo najbolje. Naš tonac Peđa Blagojević je šesti član benda koji je najviše odgovoran za zvuk. Bili smo uzbuđeni i uživali smo u svakoj sekundi koncerta", rekla je ona.

"Libertango" pored Čolić-Zelićeve čine i Darko Ružičić, harmonika, Boris Dukić, klarinet, Ljiljana Milić, gitara i Dejan Đorđević, kontrabas.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije