Muzika

Audicija za muzičko takmičenje "Ritam Evrope"

Audicija za muzičko takmičenje "Ritam Evrope"
Foto: Pixabay | Audicija za muzičko takmičenje "Ritam evrope"

ŠAMAC - U Šamcu će danas biti održana audicija za dječije muzičko takmičenje "Ritam Evrope", najavljeno je iz opštinske uprave.

Djeca i omladina mogu da se prijave slanjem poruke na "Instagram" nalogu takmičenja /@ritamevrope/, a poruka treba da sadrži ime i prezime, godinu rođenja, grad iz kojeg dolaze, kao i to da li se prijavljuju za pjevanje ili ples.

"Ukoliko je riječ o plesnoj grupi, mogu se prijaviti sa jednog naloga, tako što će u poruci navesti podatke za svakog člana grupe. Takođe, plesači sa sobom, na USB prenosnom uređaju, treba da ponesu muziku uz koju će plesati", istaknuto je u saopštenju.

Iz Opštinske uprave ističu da će odabrani kandidati imati priliku da svoj talenat za pjevanje i ples usavršavaju tokom sedmomjesečnih priprema sa trenerima glasa, kao i umjetničkim direktorima scenskog performansa "Ritam Evrope", a sve propozicije takmičenja nalaze se na sajtu /www.theeurope.eu/.

"Ritam Evrope" je najveće dječije muzičko takmičenje u Srpskoj, namijenjeno takmičarima uzrasta od 14 do 21 godine, koja su talentovana za pjevanje i ples.

Audicija će biti održana u kino-sali Centra za kulturu u Šamcu, sa početkom u 17.00 časova.

Nakon selekcija na audicijama u 14 gradova i opština Republike Srpske, finalno takmičenje biće održano u direktnom televizijskom prenosu na RTRS-u, koja je i medijski pokrovitelj festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije