Muzika

Avril Lavigne najavila koncert u Puli 2024. godine

Avril Lavigne najavila koncert u Puli 2024. godine
Foto: Instagram/Official @avrillavigne | Avril Lavigne najavila koncert u Puli 2024. godine

Pop punk zvijezda Avril Lavigne 17. juna dolazi u Arenu u Puli, u sklopu evropske turneje “Love Sux”.

Avril Lavigne je u posljednjih 20 godina ispisala istoriju, obarala rekorde i krčila vlastiti put, a u Hrvatsku dolazi na valovima svog najnovijeg studijskog albuma “Love Sux” s kojim se vratila ranim punk korijenima i otvorila još jedno, možda i najhrabrije poglavlje njene bogate karijere.

Osim što je prodala 40 miliona albuma, zabilježila je osam nominacija za nagradu “Grammy” u kategorijama kao što su “Najbolji novi izvođač” i “Pjesma godine” te osvojila osam “Juno” nagrada, te po jednu “MTV Music Awards” nagradu i “BRIT Music Awards” nagradu. Zaslužila je mjesto u Top 10 na Billboardovoj ljestvici “Best of the 2000s” i drži Guinnessov svjetski rekord kao “najmlađa solo izvođačica na vrhu britanske ljestvice”.

Avril je u svijet muzike ušla sa 16 godina, kada je potpisala prvi ugovor s izdavačkom kućom, da bi već sa 17 objavila debitantski album “Let Go”, koji je sa 16 milijuna prodanih primjeraka postao najprodavaniji kanadski album te osmi najprodavaniji 21. vijeka. Album je iznjedrio hitove poput “Complicated”, “Sk8er Boi” i “I’m With You” koji su poharali svjetske ljestvice. (Muzika.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije