Muzika

BANJA LUKA FEST 2023: Četiri večeri, četiri premijere!

BANJA LUKA FEST 2023: Četiri večeri, četiri premijere!
Foto: Ustupljena fotografija | BANJA LUKA FEST 2023: Četiri večeri, četiri premijere!

Po treći put na tvrđavi Kastel, jedan od najznačajnijih festivala u regionu, Banja Luka Fest nam od 5. do 8. jula 2023. godine donosi četiri velika koncerta - četiri muzičke premijere!

Spremite se za nezaboravne nastupe Marije Šerifović, Jasmin Levi, Nemanje Radulovića, Nine Badrić i Petra Graše!

Nakon ogromnog uspjeha prošlogodišnjeg festivala koji je zatvoren veličanstvenim koncertom Zdravka Čolića sa simfonijskim orkestrom, organizatori i za ovu godinu najavljuju muzičke programe koji se po kvalitetu i atraktivnosti svrstavaju u prvoklasne!

U jedinstvenom ambijentu tvrđave i pozornice pod otvorenim nebom, festival će 5. jula otvoriti zvijezda moćnog glasa - Marija Šerifović, koja će premijerno nastupiti sa simfonijskim orkestrom, čime će započeti produženi vikend fenomenalnih nastupa i najboljeg provoda.

Internacionalni karakter i pažljivo birani program koji beskompromisno pronalazi način da iz godine u godinu iznenadi publiku i odgovori na njena očekivanja, stavili su Banja Luka Fest na mapu najuspješnijih mladih festivala u Evropi. 

Ove godine, poseban pečat na festival ostaviće izraelska pjevačica i tekstopisac Jasmin Levi, koja svojim raskošnim glasom i tekstovima na ladino jeziku, odnosno jevrejsko-španskom, osvaja publiku na prvo slušanje. 

Nakon brojnih koncerata širom planete i nastupa u najvećim svjetskim metropolama, čuvena pjevačica nastupiće po prvi put na na velikoj festivalskoj sceni pod otvorenim nebom, upravo na predstojećem Banja Luka Fest-u. "Una Noche Mas", "La Alegria", "Me Voy" samo su neke od predivnih kompozicija kojima će Jasmin obojiti noć 6. jula, druge večeri festivala.

Treće večeri festivala nastupiće Nemanja Radulović, svjetski priznati virtuoz na violini, sa svojim orkestrom "Double Sens" koji čini 20 vrsnih muzičara iz Srbije i Francuske i prirediće koncert za pamćenje.

Prvi put publika u Bosni i Hercegovini imaće priliku da jedinstvenu energiju Nemanje Radulovića, dubinu izraza i avanturistički program čuje i doživi uživo, u samom srcu najstarijeg istorijskog spomenika i jednog od najljepših dijelova Banjaluke. 

Kraj festivala obilježiće "Veče za ljubav" kao posebno, dvostruko iznenađenje za sve ljubitelje dobre muzike i snažnih vokala. 

Tada će zajedno nastupiti Nina Badrić i Petar Grašo, koji će uz svoje dobro poznate hitove obradovati publiku izvođenjem pjesama Olivera Dragojevića i grupe Magazin, od kojih će pojedine po prvi put izvesti i u duetima.

Banja Luka Fest je već prepoznatljiv kao festival sa visokim produkcijskim standardima, elegancijom i glamurom. 

Uz crveni tepih sa zvijezdama iz cijelog regiona, i jedinstvenu sjedeću platformu koja omogućava neponovljiv užitak slušanja koncerata na otvorenom, tvrđava Kastel će od 5. do 8. jula zablistati u punom sjaju i ponuditi publici koncerte koji će se pamtiti!

Karte za Banja Luka Fest 2023 biće u prodaji od 1. marta na https://www.kupikartu.ba.

Banja Luka Fest Mjesto dobrih susreta

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije