Muzika

BBC objavio sedam potencijalnih gradova domaćina Evrovizije

BBC objavio sedam potencijalnih gradova domaćina Evrovizije
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | BBC objavio sedam potencijalnih gradova domaćina Evrovizije
N.N.

Evropska radiodifuzna unija i BBC utvrdili su spisak od sedam potencijalnih gradova od kojih će jedan ugostiti "Pjesmu Evrovizije" sljedeće godine.

Organizatori "Pjesme Evrovizije" utvrdili su uži spisak od sedam potencijalnih gradova koji se razmatraju kao domaćini takmičenja sljedeće godine.

U radijskoj emisiji, BBC je objavio da su na spisku Birmingem, Glazgov, Lids, Liverpul, Mančester, Njukasl i Šefild. Zanimljivo je da na spisku nema glavnog grada Londona.

Potvrđeno je i da se za organizaciju takmičenja prijavilo 20 britanskih gradova, a da su gradovi iz užeg kruga odabrani na osnovu njihovih mogućnosti i sposobnosti organizacije velikog događaja, poput "Evrosonga".

U narednom periodu će EBU i BBC obići izabrane gradove i utvrditi da li ispunjavaju sve kriterijume organizacije, a ime grada-domaćina "Pjesme Evrovizije" biće poznato tokom jeseni, saopšteno je iz EBU-a.

Velika Britanija je domaćin "Pjesme Evrovizije" sljedeće godine, pošto je utvrđeno da ovogodišnji pobjednik, Ukrajina, zbog ruske vojne operacije u zemlji nije u mogućnosti da organizuje takmičenje.

Britancima je organizacija ponuđena pošto je njihov predstavnik Sem Rajder bio drugoplasirani na takmičenju u Torinu.

"Pjesma Evrovizije" sljedeće godine biće prva od 1980. godine koja nije održana u državi koja je pobijedila na prethodnom takmičenju.

(RTS)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije