Muzika

"BLEMC 2019": U Banjaluku stižu gosti iz Londona i Berlina

"BLEMC 2019": U Banjaluku stižu gosti iz Londona i Berlina
Foto: N.N. | "BLEMC 2019": U Banjaluku stižu gosti iz Londona i Berlina

U banjalučkom Domu omladine 10. i 11. maja biće održana prva konferencija "BLEMC 2019", u okviru koje u Banjaluku stižu gosti iz Londona, Berlina, ali i cijelog regiona.

Dnevni program trajaće od 10 do 18 časova, a u okviru njega biće održano 12 radionica, panela i diskusija, kojima je zajednička stvar elektronska muzika.

U petak, 10. maja, publika i gosti će upoznati scenu iz ugla domaćina, gdje će Mladen Tomić i Siniša Tamamović  predstaviti gostima svoj način rada i najvažnija iskustva iz prethodne dvije decenije, tokom kojih su putovali i nastupali širom svijeta, vodili uspješnu producentsku kuću "Night Light Records, Banjaluka", pronalazili vremena za samostalne projekte, ali i privatni život.

Prvi dan konferencije biće dijelom posvećen i mladim snagama sa domaće scene, koje će u okviru svog panela publici približiti izazove s kojima se sreću, kao i prednosti koje imaju naspram kolega koji su počinjali nekoliko decenija prije njih.

DJ Lion će na "BLEMC 2019" radionici posvećenoj produkciji na licu mjesta pokazati kako nastaje magija, odnosno kako da napravite tehno traku za tri sata.

Narednog dana, 11. maja, program će otvoriti panel na temu izdavaštva i brendiranja, a nakon toga specijalni gost iz Londona Haris Čustović održaće radionicu na temu "Zvuk između snimka i sekvence". Haris je muzičar, producent, DJ i magistar zvuka.

Naredni panel posvećen je festivalima. Biće razgovarano o iskustvima sa svjetskim zvijezdama, uspjehu na međunarodnoj sceni, kao i izazovima koji se nalaze pred organizatorima, sa predstavnicima festivala poput "Exita", "Fresh Wavea", "Decibela" te "Garden of Dreams". Jedan od učesnika je i Sagor Mešković, direktor komunikacija "Exita". Na samom kraju drugog dana konferencije predstavnici banjalučkih medija razgovaraće o medijskom praćenju elektronske scene, prostoru kojeg ova muzika dobija u medijima i platformama za dopiranje do publike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije