Muzika

"Balkan Express " i "Rock simfonija" na Kastelu

"Balkan Express " i "Rock simfonija" na Kastelu
Foto: N.N. | "Balkan Express " i "Rock simfonija" na Kastelu

BANJALUKA - Muzički festival "Kastel Rock fest", koji će biti održan ovog vikenda na banjalučkoj tvrđavi Kastel, okupiće najveća imena domaće, ali i regionalne muzičke scene.

Prve večeri festivala u petak nastupiće poznati banjalučki muzičar Momir - Momo Nikić, koji ove godine proslavlja 40 godina rada na rokenrol sceni grada na Vrbasu. Nikić će nastupiti sa svojim bendom "Balkan Express", ali i s muzičarima s kojima je sarađivao tokom 40 godina karijere.

"Pripreme za ovaj koncert su u punom jeku i moram da priznam da i nakon 40 godina rada na rokenrol sceni imam malu tremu od ovog nastupa. Na ovom događaju nastupiće 'Balkan Express' u svim postavama, a ono što mi je posebno drago je što će s nama nastupiti i muzičari koji pripadaju prvoj generaciji autorskih rokenrol bendova iz Banjaluke", rekao je Momir Nikić.

Druge večeri festivala nastupiće bendovi "Tibor & Baš Čelik", grupa "Vatra" i poznati banjalučki orkestar "Rock simfonija".

"Nevjerovatna je stvar opstati u rokenrol muzici punih 40 godina, i to u muzici koja je od svog nastanka nekako bila na marginama. Želio bih da zahvalim Siniši Tomiću, organizatoru ovog festivala, koji se potrudio da priredi spektakl za naše sugrađane, jer ovo je ipak najstariji rokenrol festival u Banjaluci", rekao je Tibor Tišma.

Jedan od osnivača orkestra "Rock simfonija" Dragan Moconja istakao je da mu je veliko zadovoljstvo što će sa svojim orkestrom nastupiti na pozornici tvrđave Kastel te je iskoristio priliku da čestita Momiru Nikiću "prvih" 40 godina na sceni.

"Veliki broj nas banjalučkih muzičara je ostvario svoje prve korake upravo slušajući Momu Nikića i 'Balkan Express'. Mnogi od nas su išli kod njega na časove gitare, tako da je ovo velika čast za nas što nastupamo na istom festivalu.

Što se tiče koncerta 'Rock simfonije', mogu da kažem da za publiku spremamo niz iznenađenja te da će sa nama nastupiti i mnogi gosti, među kojima su Dejan Cukić, kojeg već polako smatramo članom našeg orkestra, zatim Marko Šelić Marčelo, s kojim ćemo izvesti njegove dvije autorske numere, kao i jedan od najboljih gitarista ovog dijela kontinetna Muris Varajić", rekao je Dragan Moconja.

Ulaz na prvu veče "Kastel Rock festa", kada će nastupiti "Balkan Express" s prijateljima, je besplatan. Druge večeri fetivala ulaz će koštati 10 KM. Organizator festivala je banjalučki Hard Rock radio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije