Muzika

"Balkanci" drugi put u istoriji svirali "bez struje"

"Balkanci" drugi put u istoriji svirali "bez struje"
Foto: N.N. | "Balkanci" drugi put u istoriji svirali "bez struje"

BANJALUKA - U dupke punoj Velikoj koncertnoj sali Kulturnog centra Banski dvor, banjalučki rokenrol sastav "Balkan Express" u utorak uveče počastio je vjernu publiku akustičnim koncertom za pamćenje.

Nakon 12 godina, kada su promovisali objavu drugog albuma na istom mjestu, popularni "Balkanci" svirali su pjesme sa svoja dva albuma: "Preporučeno" iz 1998. i "Ša la la" iz 2008. godine. Ovaj put u sastavu Saša Nikić, vokal, Momir Nikić, gitara, Aleksandar Vlaisavljević, bas gitara, Stefan Nikić, klavijature i Dejan Trkulja, bubanj, bend je najavio i nove pjesme.

"Poslije dvanaest godina ponovo smo održali unplugged koncert sa gostima gudačima i ozbiljnim ženskim vokalima. Prezadovoljan sam kako je sve zvučalo, publika me nosila kroz čitav nastup, nama na bini je bilo idealno, a nadam se da je tako bilo i publici. Vjerovatno ću tek sutra osjetiti stvarno kako je protekao ovaj koncert, ali ovako, na prvu, mogu reći da je stvarno bilo fantastično", kazao je Momir Momo Nikić, neposredno nakon koncerta.

Krajem ove godine, dodao je on, trebalo bi da izađe novi materijal "Balkan Expressa".

"Kada se euforija od koncerta malo stiša, vraćamo se u studio i nastavljamo da radimo", ističe Nikić.

Gosti na koncertu bili su "Paladio String Quartet", operska diva Lidija Pajić, profesorica Sanja Čolić Zelić, vokal Tea Čolić, te mladi gitarista Strahinja Nikić.

"Velika nam je čast i zadovoljstvo što je tako dobar gudački kvartet našao vremena i prostora da nam upotpuni zvuk na koncertu. Dva člana tog kvarteta su svirala i na prvom koncertu prije 12 godina i upoznati su s opusom 'Balkan Expressa', što nam je uveliko olakšalo saradnju i ovaj put", naveo je Nikić.

Profesorica Sanja Čolić Zelić sebe naziva stalnim gostujućim članom ovog benda.

"Rado se odazovem njihovom pozivu. Uvijek je ta saradnja bila uspješna. Njihova muzika je pjevljiva, a sa druge strane ima jaku poruku. Uljepšati je ženskim vokalima nije toliko težak posao. Sa mnom na sceni bila je i moja mlađa kćerka, tako da mi je posebno drago da smo ovim razlikama u godinama na sceni dokazali da 'Balkan Express' slušaju svi - od 18 do 88 godina i da svi zajedno možemo da iznesemo njihovu muziku", naglasila je Čolić Zelićeva.

Ona je dodala da je bend dokazao da i u akustičnom izdanju ima tu energiju koju širi na svojim nastupima "na struju".

Banjalučki bend "Balkan Express" osnovan je u oktobru 1996. godine. Na samom početku svirali su obrade stranih hitova koje i danas rado sviraju po klubovima zajedno sa pjesmama sa svoja dva albuma. Akustični koncert u Banskom dvoru, stoga, bio je poslastica za ljubitelje isključivo njihovog zvuka. Dugo očekivani treći album "Balkan Expressa", zaključak je prisutnih, nema više šta da čeka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije