Muzika

"Banjalučki Dani muzike": Održano drugo festivalsko veče

"Banjalučki Dani muzike": Održano drugo festivalsko veče
Foto: Prentscreen | "Banjalučki Dani muzike": Održano drugo festivalsko veče

Na platou ispred tvrđave Kastel u Banjaluci održano je drugo festivalsko veče manifestacije “Dani muzike”.

Publici su se u spektakularnim nastupima predstavili domaći bend “Loryen”, grupa “Regina”, hip hop senzacija Vojko V, i grupa “Galija”.

Gitarista benda “Regina”, Aleksandar Čović je izrazio zadovoljstvo što je ovaj bend pred publikom u Banjaluci koja je horski pjevala sve pjesme “Regine”.

„Bilo je zaista fino. Publika super prihvata naše pjesme i to je nekako u ovim godinama i najvažnije. Nakon toliko godina na estradi, kad imaš ovako koncert gdje publika pjeva sve pjesme sa tobom, to nam daje dovoljno energije da radimo sve bolje, i da uvijek budemo onakvi kakvi treba da budemo. Bez publike bi sve bilo uzaludno. Ništa onda ne bi imalo smisla, i evo nakon skoro 30 godina trajanja imamo potrebu i želju da sviramo još“, rekao je Čović.

Nakon ovog legendarnog benda, na binu se popeo reper Vojko V. Ovacije publike i vrisak su bili glasniji od koncertnog razglasa, a sam reper je izjavio da su ga više puta zvali u Banjaluku i da se to konačno ostvarilo.

„Super je ovo bilo. Sve pohvale za organizaciju. Publike je stvarno bilo masu. Primjetio sam kako je koncert odmicao da je publika sve bolje reagovala, tako da nije bilo nijednog minusa“.

Reper je tokom koncerta priredio pravi spektakl, a publika je glasnim pjevanjem i vriskom bila dodatni član grupe. Da Vojko V ima sjajnu komunikaciju sa publikom pokazao je i pozivom tri djevojke na binu koje su tokom svirke radile sklekove, jer kako Vojko kaže „U zdravom tijelu zdrav duh“.

Nakon njegovog nastupa došao je red na velikane rokenrol zvuka, bend „Galiju“ koji je ovom prilikom predstavio i novi album.

„Večeras probavamo nekoliko pesama sa novog albuma. Bar dve numere, a onda se vraćamo starim i najboljim hitovima. Album smo objavili pre šest meseci. Znam da promocija ide jako sporo, ali mi smo strpljivi“, istakao je Neša iz benda Galija.

Večeras će na tvrđavi Kastel nastupiti „Zabranjeno pušenje“, „Helem Nejse“, „Pero Defformero“ i grupa „Dinar.

Ulaz na festival je besplatan do 20.30, nakon čega će se naplaćivati po cijeni od 4KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije