Muzika

Pratite nas na Google news

Banjalučki "Vrapčići" nastupili u Trebinju

Banjalučki "Vrapčići" nastupili u Trebinju
Foto: N.N. | Banjalučki "Vrapčići" nastupili u Trebinju
Vesna Duka

TREBINJE - Dječji hor "Vrapčići" iz Banjaluke izveo je proteklog vikenda u pozorišnoj sali Кulturnog centra Trebinje koncert za najmlađe Trebinjce i Trebinjke.

Branislav Đaković, rukovodilac hora, kaže da je koncert priređen u okviru obilježavanja jubileja - 25 godina od osnivanja "Vrapčića", a ujedno je i promocija novog albuma "Tenis kraljica".

"Sa djecom s posebnim potrebama, članovima Udruženja 'Sunce nam je zajedničko' u Trebinju snimamo i spot za kampanju 'S ljubavlju hrabrim srcima', koji će biti promovisan na donatorskoj večeri 22. decembra, što nam je posebno drago", istakao je Đaković.

Na koncertu su "Vrapčići" izvodili hitove koji su, kako dodaje Đaković, obilježile njihovih prvih 25 godina, a pjesme su s njima pjevali i svi mali posjetioci.

Na sceni trebinjskog Kulturnog centra nastupilo oko 35 mališana ovog banjalučkog hora, koji okuplja djecu uzrasta od tri do 12 godina.

"Vrapčići" su dosad objavili 16 albuma i snimili preko 100 pjesama.

Pokrovitelj trebinjskog koncerta "Vrapčića" bili su predsjednica Republike Srpske, u okviru programa "Promocija dječjeg stvaralaštva", i grad Trebinje.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije