Muzika

Banjalučki bend "Neki plavi mjesec" objavio prvi singl

Banjalučki bend "Neki plavi mjesec" objavio prvi singl
Foto: N.N. | Banjalučki bend "Neki plavi mjesec" objavio prvi singl

Banjalučki bend "Neki plavi mjesec" juče je, na Dan zaljubljenih, objavio prvi singl "Ljubiš mi se".

Članovi koji su okupljeni oko ovog sastava ističu da pjesma "Ljubiš mi se" kao i većina onih na kojima su radili govori o životu s ove ili one strane Vrbasa.

"Iako pjesma 'Ljubiš mi se' govori o ljubavi, spot se bavi temom otuđenja čovjeka od samog sebe. Naime, glavni lik je potpuno odsutan i zamišljen u prostorima koji se bave kulturom. On koristi telefon beskrajno prevlačeći sadržaje društvenih mreža i uopšte ne primjećuje umjetnost oko sebe. Iznenada se pojavljuje Dr Love, koji rješava stvar i šalje u pomoć mikrosvemir pun ljubavi", rekao je Damir Marjanović, osnivač i bubnjar benda "Neki plavi mjesec".

Dodaje da je spot za pjesmu "Ljubiš mi se" rađen u produkciji "Soul Experience Kitcen" studija.

"Većina pjesama koje radimo, aranžiramo i snimamo su uglavnom završene, međutim volimo ostaviti sebi prostora za improvizaciju i prilikom samog ulaska u studio, što naš tonac posebno cijeni i poštuje", dodao je Marjanović.

Za potrebe video-spota bend "Neki plavi mjesec" sarađivao je s gradskim institucijama kulture kao što su Muzej savremene umjetnosti RS, Gradsko pozorište "Jazavac" i Banski dvor.

"Izuzetno smo zadovoljni saradnjom s institucijama kulture u Banjaluci, koje su nam srdačno ustupile prostor za snimanje spota. Inače, spot je u početku bio zamišljen iz jednog kadra, međutim otišao je u potpuno drugom pravcu", naglasio je Marjanović.

"Neki plavi mjesec" je relativno mlad sastav kada je u pitanju autorski rad, ali ovu grupu čine muzičari sa dugogodišnjim iskustvom. Sam naziv benda proistekao je iz astrološke pojave koja se desila tokom prve probe ovog sastava, kada se pojavio plavi Mjesec, koji prema predanjima nosi energiju dobrog i uspješnog.

Grupu "Neki plavi mjesec" čine Milena Vranjković, vokal, Marko Kelečević, vokal i gitara, Bojan Stijak, bas gitara, Zoran Stojadinović, gitara i prateći vokal, Miloš Grbić, truba, Albert B. Savić, saksofon, Sava Kelečević, bubanj, Damir Marjanović, bubanj, udaraljke, gitara.

Za produkciju pjesme "Ljubiš mi se" bio je zadužen Ninoslav - Tiki Dobrijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije