Muzika

Banjalučki bend "Neki plavi mjesec" predstavio novi singl i video-spot

Banjalučki bend "Neki plavi mjesec" predstavio novi singl i video-spot
Foto: N.N. | Banjalučki bend "Neki plavi mjesec" predstavio novi singl i video-spot

Banjalučki bend "Neki plavi mjesec" predstavio je novi video-spot za pjesmu "Ploča na dobro", koja će se naći na albumu "Nidže veze". Kako ističe bubnjar benda Damir Marjanović, singl je nastao u trenutku njegove stresne situacije na poslu.

"Okrenuo sam ploču na dobro, odnosno situaciju u svoju korist, i sve je krenulo svojim tokom. Rado se sjetim trenutka odluke da ću promjenu uzeti u svoje ruke i vrlo često primjenjujem isti recept, skoro svakodnevno", rekao je Marjanović.

Muzičar ističe da je pjesma iz studija izašla još u januaru 2018. godine, ali bend nije bio zadovoljan video-materijalom, pa je zbog toga pjesma tek sada objavljena.

"Iznenada, okrenuvši ploču na dobro u vrijeme izolacije usljed novonastale planetarne paranoje, naš pjevač i gitarista medenih obraščića Marko Kelečević ponudio je pet video-materijala, tako da smo nakon vijećanja odabrali upravo ovaj i odlučili da ga objavimo 1. aprila, na Dan šale, zeze, gega i fora. 'Okrenuti ploču na dobro' nije uvijek jednostavno, ali se postavlja kao imperativ, posebno u ovako teškim trenucima za čovječanstvo. Isključivo stabilan, jak i odgovoran pojedinac može da doprinese sebi, samim tim i društvu u cjelini", zaključio je Marjanović.

U spotu su učestvovali prijatelji benda iz različitih dijelova svijeta, od Italije, Indije, Gruzije, Južne Afrike, Njemačke, Srbije i BiH, u uslovima izolacije zbog pandemije virusa korona. Video-materijal montirao je Vedran Ševčuk Alf ispred "Paradajz" produkcije.

"Svi su sa oduševljenjem prihvatili ponudu da otpjevaju pjesmu u svom mikrosvijetu, poslali materijal i sve se desilo vrlo brzo u posljednjih desetak dana. 'Neki plavi mjesec' vjeruje isključivo u rad na sebi, tako da jedna ideja vuče drugu i realizacija je neminovna. Još jednom smo se uvjerili da rad oslobađa", istakao je Marjanović i dodao da već treću deceniju aktivno rade na probama, stvaraju i snimaju pjesme te da je to jedna vrsta misije, obreda i životnog opredjeljenja.

"Kad se zatvore vrata prostorije gdje radimo probe, prepušteni smo sami svojim mislima, osjećajima i vizijama kako sami sebi da uljepšamo dan. Lično nikada nisam izašao nezadovoljan poslije probe. Proba oslobađa", rekao je Marjanović.

Bend "Neki plavi mjesec" početkom godine počeo je s aktivnim radom na albumu, a u planu je i snimanje albuma uživo 31. oktobra ove godine, na dan drugog punog mjeseca u kalendarskom mjesecu, pojave koja se zove plavi mjesec.

"Trenutno smo spriječeni da fizički radimo probe, ali nastavljamo s radom online. Vrlo je živa i vesela atmosfera u bendu. Izolacija nam je otvorila nove vidike komuniciranja i rada na novom materijalu", dodao je Marjanović i otkrio da će nakon korone prvo otići na ćevape, a onda u studio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije