Muzika

Banjalučki bend "Pajperov smijeh" objavio video za pjesmu "Zupčanik"

Banjalučki bend "Pajperov smijeh" objavio video za pjesmu "Zupčanik"
Foto: N.N. | Bend "Pajperov smijeh" za "Nezavisne": Individualnost u našem bendu se ne ubija

Banjalučki bend "Pajperov smijeh" objavio je video-spot za pjesmu "Zupčanik", koja je jedna od dvije numere sa maksi singla "Mostar Trek", koji je objavljen prošle godine.

Pjesme su snimljene u studiju MC "Pavarotti" u Mostaru kao realizacija nagrade za osvojeno prvo mjesto na Mostarskoj gitarijadi, a kako članovi benda ističu, tematika singla obrađuje teme poimanja svijeta iz ugla jedinke naspram beskrajnog univerzuma.

"Proces stvaranja u 'Pajperovom smijehu' nema neki ustaljeni obrazac, to je uvijek i nanovo uzbudljiv i nepredvidiv put. Ono što je aksiom jeste da nismo skloni kompromisima oko svojih pjesama, radimo, mijenjamo i dotjerujemo dok ne budemo posve zadovoljni. Tako imamo pojedine pjesme koje su inicijalno nastale i prije 10 i više godina, ali se i dan-danas dotjeruju i završavaju", rekao je pjevač benda Mirko Ponjević.

Pojasnio je da u sastavu postoje pjesme koje su nakon mjeseci i godina sviranja naprosto "bacili", jer kako kaže, nisu bend koji "štanca" pjesme po svaku cijenu.

"Bendovanje u 'Pajperu' znači fuziju pet stvaralačkih individua, pa svaka ideja mora proći najmanje toliko filtera. Sa druge strane, ponosni smo na činjenicu da se individualnost u našem bendu ne ubija, pa tako postoje pjesme koje kompletno napravi jedan od nas petorice, i one budu prihvaćene. Kada je u pitanju 'Zupčanik', kao i 'Svjetla su daleka' sa maksi singla 'Mostar Trek', te su pjesme nastale relativno nedavno, a izabrane su za snimanje u Mostaru zbog svog tematskog jedinstva, kao i zbog toga što smo osjećali da se s tim pjesmama možemo izboriti u uslovima ograničenog vremena u profesionalnom studiju", istakao je Ponjević.

Spot za pjesmu "Zupčanik" je snimljen od kadrova korištenih na putovanju benda, a sve snimke u jednu cjelinu je vješto upakovao Vedran Ševčuk Alf.

"Kao što znate, današnji čovjek, pored toga što muziku sluša, voli i da 'muziku gleda', i u tom smislu svaki spot je dobrodošao i pomaže u toj komunikaciji s publikom. A bavljenje muzikom, sviranje koncerata, snimanje, putovanja, nose uvijek veliki broj tih malih zanimljivih događaja, učvršćuju veze i prijateljstva", rekao je Ponjević.

Bend je nedavno doživio i promjenu u svom sastavu, pa je tako na poziciju gitariste došao Vladimir Maksimčuk, koji je publici poznat po radu u sastavima "Aurora" i "Tupas mene".

"Mi smo se jako teško odlučili za promjenu člana benda. Dane je odličan čovjek, muzičar i stvaralac, tu je od početka i nije se desila nikakva svađa ili neki tako ružan povod. Dane pored benda ima i uspješnu poslovnu karijeru i režim njegovih radnih smjena nije dozvoljavao kontinuiran rad u bendu. I to je jedini razlog. U ovom konkretnom slučaju promjenu je bilo teže odlučiti nego sprovesti, jer smo u potrazi za novim gitaristom imali sreće -  došao je Vlado, koji je takođe odličan muzičar i čovjek, sjajno se uklopio i njegovim dolaskom bend dobija kontinuitet rada", naglasio je Ponjević i dodao da publika neće biti zakinuta jer pred nju dolazi "Pajperov smijeh" jači, navježbaniji i odlučniji nego ikada ranije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije