Muzika

Banjalučki bend "Stringsi Acoustic Orchestra" objavio novu pjesmu

Banjalučki bend "Stringsi Acoustic Orchestra" objavio novu pjesmu
Foto: N.N. | Banjalučki bend "Stringsi Acoustic Orchestra" objavio novu pjesmu

Banjalučki bend "Stringsi Acoustic Orchestra" objavio je video-spot za pjesmu "Bolje sutra" u saradnji sa prijateljima iz više od 40 zemalja svijeta.

Pjesma je realizovana kao rezultat interkontinentalne saradnje velikog broja muzičara, a kao odgovor na aktuelnu situaciju u svijetu povodom pandemije virusa korona.

Gitarista benda Mario Markez Zlatinić ističe da je tematika nove pjesme ljubav i ideja putem koje je moguće pozitivno i čiste glave proći kroz situaciju koja je zadesila svijet.

"Željeli smo da pozovemo sve muzičare da učestvuju s nama i da tako doprinesemo tome da što više vremena provedu u kući, da lakše prebrode ovu situaciju i bukvalno svi do jednog su totalno pozitivno reagovali i izrazili želju da budu dio projekta", rekao je Zlatinić i dodao da je proces snimanja trajao oko 20 dana te da je više od 90 odsto pjesme snimljeno putem interneta.

"Snimalo se po kućama, na telefonima, u garažama, šupama, autima i haustorima. Bilo je zaista zahtjevno, ali uz puno pozitivne energije sve smo uspjeli", istakao je Zlatinić.

Napomenuo je da je upravo to jedan od razloga zbog kojih je pjesma puna pozitivne energije, jer su željeli u ovom teškom vremenu da naprave nešto lijepo, što će ostati kao svojevrsna uspomena na ove teške dane po sve nas.

"Kultura je neizostavni dio naših života. Poslije svega ovoga doći će sigurno do pomjeranja ka pozitivnoj strani. Mislim da je ova situacija doprinijela tome", zaključio je Zlatinić.

Muzičar ističe da je "Stringsi Acoustic Orchestra" uložio sate i sate zajedničkog rada koji je bio posvećen stvaranju ove svojevrsne himne čovječanstva u borbi protiv virusa korona.

Za vokal u pjesmi, kao i za muziku i tekst, bio je zadužen Dražan Oskar Pozderović.

Gitara, aranžman, miks i produkcija djelo su Marija Markeza Zlatinića. Za trubu i duvačke instrumente pobrinuo se Aleksandar Balaban, harmoniku je svirao Boris Džombić, gitaru Nenad Tomić, a za video-realizaciju bio je zadužen Vedran Ševčuk Alf.

"Ovaj multimedijalni projekat je jedinstven po mnogo čemu, ali najviše po slavljenju života i želji da ćemo uskoro dočekati bolje sutra! 'Stringsi Acoustic Orchestra' od srca zahvaljuju prijateljima koji su učestvovali zajedno s nama u ovom projektu. Ova pjesma ne bi bila to što jeste da svako od vas nije udahnuo dio svoje pozitivne energije u nju. Broj muzičara koji su se prijavili u početku bio je duplo veći, ali zaista nije bilo moguće uklopiti sve, tako da zahvaljujemo i njima na podršci i želji do neke druge saradnje", naglasio je Zlatinić.

Muzičar je poručio da bendu u ovom vremenu najviše nedostaju nastupi, ali da njegovi članovi ispunjavaju vrijeme praveći nove pjesme te da kroz 15 dana publika može očekivati novu numeru i spot, čije će detalje otkriti uskoro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije