Muzika

Banjalučki bendovi na 56. "Zaječarskoj gitarijadi"

Banjalučki bendovi na 56. "Zaječarskoj gitarijadi"
Foto: N.N. | Banjalučki bendovi na 56. "Zaječarskoj gitarijadi"

ZAJEČAR - Dva banjalučka benda, "Charna" i "MK & Sasomange", predstaviće se na najstarijem muzičkom festivalu u Evropi, 56. izdanju "Zaječarske gitarijade".

Bendovi će imati priliku da pokažu svoje umijeće u takmičarskom programu festivala, gdje će se suočiti sa sastavima iz cijelog regiona.

"Zaječarska gitarijada", renomirani muzički događaj koji svake godine okuplja zaljubljenike u muziku i rokenrol alternativnu scenu, ove godine će se održati od 24. do 26. avgusta.

"Velika nam je čast što smo dobili priliku da predstavimo svoj autorski rad na najstarijem muzičkom festivalu u Evropi. Sigurni smo da je konkurencija za odabir izvođača bila jaka, i za nas je velika nagrada i priznanje što smo dobili priliku da se takmičimo u top 10 najboljih bendova regiona", istakao je David Jojić, frontmen benda "Charna".

Kako ističe, na festivalu će se predstaviti singlovima "Maske", "Jug" i "Staklene suze".

"Potrudićemo se da opravdamo povjerenje koje nam je žiri ukazao i predstavićemo našu domaću scenu u najboljem svjetlu", rekao je Jojić.

Iz "Mk & Sasomange" poručili su kako se nadaju raspoloženoj publici te da će dati sve od sebe da naprave što bolju atmosferu i opravdaju svoje prisustvo na ovom prestižnom muzičkom festivalu.

"Pjesme koje ćemo da izvodimo su uglavnom autorski rad Marka Kelečevića u kojima je učestvovao bend 'Sasomange'", istakao je Igor Stanković iz benda "Sasomange".

Ovaj festival ima poseban značaj jer predstavlja platformu za promovisanje mladih i talentovanih bendova, omogućavajući im da se istaknu i pokažu svoj stvaralački potencijal.

"Charna" i "MK & Sasomange" imaju priliku da pokažu svoj muzički izražaj, energiju i kreativnost publici koja će se okupiti na ovogodišnjoj gitarijadi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije