Muzika

"Banjalučki dani muzike": Riblja čorba, Marčelo i Elemental u gradu na Vrbasu

"Banjalučki dani muzike": Riblja čorba, Marčelo i Elemental u gradu na Vrbasu
Foto: Ilustracija | "Banjalučki dani muzike": Riblja čorba, Marčelo i Elemental u gradu na Vrbasu

"Riblja čorba", "Partibrejkers", "YU grupa", "Ničim izazvan", Marčelo i "Napeti kvintet" i "Elemental" neki su od izvođača koji će zabavljati publiku na platou ispred tvrđave Kastel, gdje će se od 29. juna do 2. jula održati 5. festival "Banjalučki dani muzike".

Kao i svih godina do sada, organizator festivala "Queen estrada" obezbijedila je izuzetno kvalitetan muzički program, koji garantuje vrhunsku zabavu po kojoj je festival prepoznatljiv.

Ove godine publika će imati priliku da uživa i u koncertima bendova "Divlje jagode", "Nemoguće vruće", "Bijelo dugme Real Tribute", "Regina", "Tibor & Baš Čelik" i "Racija".

"Uradili smo sve da i ove godine publika maksimalno uživa kako u vrhunskom muzičkom programu, tako i u kvalitetu zvuka i svim drugim sadržajima koji prate festivale ovog tipa", rekao je Zoran Đurić, direktor ovog festivala.

On je istakao da je njihov cilj da ostanu jedan od najposjećenijih festivala u Bosni i Hercegovini, posebno što ove godine festival slavi i  jubilej - pet godina postojanja.

"'Banjalučki dani muzike' će posjetiocima ponuditi  mnogo novih sadržaja, koji će boravak na festivalu učiniti sadržajnijim i ugodnijim", dodao je Đurić.

On je napomenuo da su za posjetioce koji dolaze iz drugih krajeva u grad na Vrbasu organizovani i dnevni sadržaji kao što je obilazak grada, rafting vožnja Vrbasom, jedinstvena vožnja dajak-čamcem koji se vozi samo u Banjaluci i koji je svojevrstan simbol grada.

Ulaz na "Banjalučke dane muzike" je besplatan do 20.30, a nakon toga cijena ulaznice iznosi četiri KM.

U sklopu festivala 2. jula održaće se "Banjalučka gitarijada", na kojoj će svoje prve kompozicije predstaviti mladi demo bendovi. Konkurs za prijavu bendova za ovu gitarijadu je u toku. Pravo da nastupe pred svojim sugrađanima na najatraktivnijoj pozornici u gradu imaju demo bendovi koji nemaju objavljeno komercijalno izdanje. Prijave se podnose elektronskim putem, na mail: queenestradazokaŽgmail.com.

Potrebno je priložiti snimke dvije ili više autorskih kompozicija, tekstove kompozicija, spisak članova grupe sa kontaktima, biografiju i fotografiju benda, a prijave se mogu slati do 20. juna. Ulaz na "Banjalučku gitarijadu" je besplatan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije