Muzika

Banjalučki dani muzike i piva: Izobilje zabave i dobrog zvuka

Banjalučki dani muzike i piva: Izobilje zabave i dobrog zvuka
Foto: Ilustracija | Banjalučki dani muzike i piva: Izobilje zabave i dobrog zvuka

Nastupima regionalnih muzičkih zvijezda u četvrtak naveče na platou ispred tvrđave Kastel otvorena je manifestacija "Banjalučki dani muzike i piva".

Sastav "Kepa & Free Spirits", koji su unikatnim zvukom predstavili nasljeđe legendarne grupe "Smak", prvi su izašli na binu, na zadovoljstvo brojne publike, okupljene i u parkovima u blizini Kastela.

Nakon njihovog odličnog nastupa svirku je nastavio domaći bend "Racija", koji je izveo obrade najvećih hitova domaće rokenrol scene, kao i svoje autorske pjesme.

Već zagrijana publika sa zadovoljstvom je dočekala članove sastava "Generacija 5", koji su hitovima "Ljudi nije fer", "Dolazim za pet minuta" i "Najjači ostaju" raspjevao Banjalučane.

Osim bogatog muzičkog programa i štandova nekih od najboljih pivskih brendova, posjetioci su mogli da uživaju i u akrobacijama koje su izvodili plesači s vatrom.

Najviše pažnje publike, naročito mlađeg dijela, privukao je nastup grupe "Hladno pivo". Poznati pank bend iz Hrvatske je već prvim stihovima zapalio atmosferu ispred bine. Bend je izvodio neke od svojih najvećih hitova, kao i numere s posljednjeg albuma "Dani zatvorenih vrata".

Manifestacija "Banjalučki dani muzike i piva" trebalo je da se nastavi i u petak uveče, za kada su bili najavljeni nastupi grupa "Osvajači", "Galija" i rege sastava "Irie FM".

Ove subote nastupiće "Riblja čorba" i "Divlje jagode", kao i grupa "The Best Beat", koja svira obrade kultnog sastava "Bijelo dugme".

Nedjelja, posljednji dan festivala, rezervisana je za takmičenje bendova "Banjalučka gitarijada", a nakon takmičarskog dijela publiku će zabavljati banjalučka grupa "Logic System Disorder" i kultni sastav "Crvena jabuka".

Ulaz na festival je besplatan do 21 čas, a nakon toga košta tri KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije