Muzika

Banjalučki gudački kvartet održao koncert u atrijumu

Banjalučki gudački kvartet održao koncert u atrijumu
Foto: N.N. | Banjalučki gudački kvartet održao koncert u atrijumu

BANJALUKA - Banjalučki gudački kvartet održao je danas koncert u atrijumu Gradske uprave u okviru projekta "Kultura u prolazu", čiji je cilj da korisnicima usluga gradske administracije pruži priliku da upoznaju kulturno stvaralaštvo Banjaluke.

Načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politku Gradske uprave Banjaluka Natalija Trivić rekla je da atrijum pruža mogućnost svim stvaraocima iz različitih umjetnosti da svakog četvrtka izvode i predstave svoje programe.

"Otvoreni smo za saradnju i cilj nam je da uključimo što više aktera kako bi sve kapacitete grada usmjerili na razvoj kulture u Banjaluci", navela je Trivićeva.

Tokom koncerta Banjalučkog gudačkog kvarteta prisutni su mogli da uživaju u djelima najpoznatijih kompozitora klasične muzike i modernim ostvarenjima, saopšteno je iz Gradske uprave.

Banjalučki gudački kvartet, koji čine profesori Muzičke škole "Vlado Milošević" Aleksandra Vidaković, Biljana Radulović, Mirjana Kremenović i Dalibor Slavnić, osnovan je 2008. godine u Banjaluci.

U atrijumu Gradske uprave građani mogu da pogledaju izložbu fotografija autora Nebojše Kostreševića, koja će biti otvorena do 18. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije