SP Qatar 2022.

Muzika

Banjalučki muzičar Bojan Madžar objavio novi singl "Lagani rad"

Banjalučki muzičar Bojan Madžar objavio novi singl "Lagani rad"
Foto: Borislav Brezo | Banjalučki muzičar Bojan Madžar objavio novi singl "Lagani rad"

BANJALUKA - Pjevač i tekstopisac iz Banjaluke Bojan Madžar, pod pseudonimom Zdoje objavio je svoj drugi singl, nazvan "Lagani rad", koji stiže dvije godine nakon numere "Moćni ponedeljak".

Spot za ovu pjesmu objavljen je na njegovom "YouTube" kanalu, a kako je Madžar pojasnio, pjesma je imala čudan put od nastanka do dobijanja svog finalnog oblika, bar što se muzičkog dijela tiče.

"Prvo je nastala live verzija, po temi i ideji Stefana Nikića, klavijaturiste benda 'Balkan Express'. Međutim, nešto mi nije dalo da se tu smirim, pa sam sve prepustio u ruke Marka Tice, koji je nanovo uradio sve od nule, muziku, aranžman, a i produkciju i oduševio me, kao i svaki put, svojim talentom i muzičkom širinom. Tekst za pjesmu sam pisao ja, a još je i vokalni doprinos kao šlag na kraju dala Milena Vranjković. Režiju spota, kao i kameru i montažu potpisuje Aleksandar Novaković", kazao je Madžar.

Kada je riječ o nastanku teksta, on objašnjava da su stihovi pjesme nastali kao revolt na jedan komentar na YouTubeu.

"Tekst je nastao kao revolt na komentar ispod mog prvog singla 'Moćni ponedeljak', pa se tako i rima u kojoj se pominje Čarli Šin, odnosi na odavanje poštovanja bendu 'Brutal Protest', jer je taj komentar sadržao poređenje njih i mene. U tom momentu mi je to zasmetalo i trigerovalo me da napišem tekst u kojem je poruka svima da se opuste i uživaju u onome što imaju, jer je uvijek teže graditi svoje nego kuditi tuđe. 'Lagani rad' u stvari prikazuje kako je težak put do spoznaje o istinskim vrijednostima", ispričao je Bojan Madžar.

Inspiracija je, dodaje on, u njegovom slučaju nešto što je uvijek prisutno, a stvaralački proces, prvenstveno što se pisanja teksta tiče, prilično je jednostavan. Ovaj muzičar objašnjava da piše svakodnevno i ne oslanja se previše na talenat, već na kontinuitet u pisanju i iskazivanju misli i emocija kroz riječi.

"U tekstovima koje potpisujem kao Zdoje, trudim se da uglavnom šaljem pozitivnu poruku. Zdoje je neki lik koji živi negdje u meni i konkretan je samo na papiru, jer uvijek zna kako bi trebalo, a često ja nisam u stanju da sprovedem te njegove mudrolije u realnom životu. Mogu reći da se u tekstovima bavim sobom, šaljem sebi poruku koju bih volio da svaki čovjek čuje i primijeni u svakodnevici", objašnjava Madžar.

Spot za pjesmu "Lagani rad" je već svojevrsna najava za buduće dane i neke nove muzičke tvorevine koje planira da stvara sa dobro poznatim timom ljudi.

"U spotu se pojavljuju Draženko Kopuz, Darko Karać i Ognjen Tadić, s kojima sam zajedno radio pjesmu 'Rokstar', koja će uskoro ugledati svjetlost dana, opet pod producentskom palicom Marka Tice. Dalje samo znam da ću nastojati da uživam u stvaranju muzike sa ljudima koje volim i s kojima uživam u svakom momentu procesa stvaranja", najavio je Madžar.

 

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije