Muzika

Reper Stefan Maestro: Misli i energiju usmjeravam u lični razvoj

Reper Stefan Maestro: Misli i energiju usmjeravam u lični razvoj
Foto: N.N. | Repen Stefan Maestro: Misli i energiju usmjeravam u lični razvoj

Banjalučki reper Stefan Maesto predstavio je novi video-spot za pjesmu "Hani", a prema riječima ovog muzičara, u pitanju je singl koji može da probudi različite emocije kod slušalaca.

"Singl 'Hani' je, onako, polusenzualni tip pjesme, koji, u zavisnosti od situacije i okruženja, može probuditi različite emocije kod slušalaca. Rađena je po uzoru na izvođače, poput The Weeknd i 6lack, koji preferiraju taj neki 'dark trap' fazon, koji slušaoca može da 'odradi' na različite načine. Sve zavisi od toga s kim ste i gdje ste u momentu kad slušate pjesmu", rekao je Maestro.

Muzičar je dodao da je pjesma snimljena još u septembru prošle godine i da je tokom proteklog perioda testirana kod bliske publike.

"Dok je nismo doveli do savršenstva, nisam želio da je pustim u eter. Snimanje se odvijalo u studiju 'Brutal Protesta', a za miks i master pjesme zadužen je David Dakić, moj mlađi brat, poznatiji mlađoj populaciji kao Daka", rekao je Maestro.

Singl "Hani" dobio je video-spot koji je snimljen na nekoliko lokacija u Banjaluci.

"Spot je sniman na tri lokacije, u našem studiju, na parkingu 'Delte' i u 'Aj na sony' gaming kafeu. Za snimanje spota bio je zadužen moj kolega Davor Nišević, a samu montažu i postprodukciju radio je Željko Žilić. U spotu se takođe pojavljuje i moja drugarica Dajana kao ženski model", dodao je Maestro i napomenuo da je snimanje proteklo savršeno, jer su unaprijed znali koje su mu scene potrebne.

"Od anegdota bih da izdvojim snimanje uvodne scene spota, u kojoj glavne uloge tumačimo moj brat i ja, da ne lažem, snimali smo je bar 20 puta, smijeh je prevladao ozbiljnost u svakom aspektu, ali na kraju je ispalo odlično i prilično smo zadovoljni. Ako ima neko zainteresovan da glumimo u filmu/seriji, neka se obrati slobodno", rekao je Maestro.

Kako je pojava virusa korona uticala na sve aspekte života, tako ni muzička umjetnost nije ostala bez posljedica. Reper iz Banjaluke ističe da ne želi više da pretjerano prati informacije koje se serviraju putem društvenih mreža.

"Svaka druga osoba na društvenim mrežama počela je glumiti nekog naučnika, više je postalo degutantno. Ja se trudim u ovim danima, kad nam već ne daju da se krećemo slobodno, da misli i energiju usmjerim na neki svoj lični i fizički razvoj, treniram, meditiram, pomalo čitam, pišem nove tekstove, trudim se da ostanem pozitivan u glavi. Hoću da pokušam nešto novo, mislim da sam to pjesmom 'Hani' i uspio. Ovo je prva pjesma da je u ovom fazonu, novom za mene, a i za ljude koji me slušaju", dodao je Maesto.

Otkrio je da su pred njim veliki planovi kada je u pitanju autorski rad, ali i veliki planovi koji ga čekaju kada prođe pandemija virusa korona.

"Prvo idem da vidim djevojku, kojoj je i posvećena pjesma 'Hani', ona inače živi u Podgorici, tako da, čim otvore granice, idem na put, da napunim baterije za nove pobjede. I da, jedva čekam da popijem pivo sa nekim od mojih kolega, da zaigramo Sony kao nekad do kasno u noć, život je u malim stvarima", zaključio je Maestro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije