Muzika

Banjaluka grad roka od 8. do 12. juna: Tvrđava Kastel spremna za tvrdi zvuk

Banjaluka grad roka od 8. do 12. juna: Tvrđava Kastel spremna za tvrdi zvuk
Foto: Velibor Tripić | Banjaluka grad roka od 8. do 12. juna: Tvrđava Kastel spremna za tvrdi zvuk

BANJALUKA - Pod sloganom "Ljeto počinje na Kastelu", petnaesto izdanje "Kastel Rock Festa" biće održano na tvrđavi Kastel od 8. do 12. juna, a tim povodom danas su se na pres konferenciji javnosti obratili učesnici glavnog i pratećeg programa.

Kiki Lesendrić i grupa Piloti nastupiće u glavnom programu 10. juna.

"Jako mi je drago što ove godine učestvujemo na 'Kastel Rock Festu'. Više razloga je za to. Bili smo već jednom učesnici ovog festivala i zaista smo uživali jer je Siniša Tomić jedan od tih starijih rokera. Pored toga što mu se radio tako zove i što voli rokenrol, on je potpora muzici koja traje 60 godina", istkao je Lesendrić.

On je napomenuo i da je Banjaluka grad u koji uvijek voli da dođe.

"Planirali smo da izbacimo album baš na dan kad sviramo 10. juna. Međutim, to će biti singlovi. Ovog puta ćemo izaći sa dve pesme, a u septembru nas čeka album. Neke pesme ćemo svakako svirati na ovom festivalu. Nama je Banjaluka postala drugi Beograd, grad koji je jako bitan za nas. Imamo dosta publike tu, često sviramo i sa veliki zadovoljstvom uvek dođemo", rekao je Lesendrić.

Maja Manojlović iz muzičkog ateljea "MaMa VOX", u okviru pratećeg programa održaće vokalnu radionicu 11. juna u Kamenoj kući tvrđave Kastel.

"Hvala Siniši na pozivu  i što ću opet imati priliku da u svom gradu radim vokalnu radionicu, s obzirom da je vokalna pedagogija jedan od muzičkih frontova na kojem djelujem već punih 17 godina. Jednostavno se iz godine u godinu pokazuje potreba da ljudi koji se bave pjevanjem njeguju svoj glas i znaju kako da ga koriste na najpraviliniji i najzdraviji način", kazala je Manojlovićeva.

Bane Đaković, profesor muzičke kulture održaće muzičku radionicu za djecu 11. juna  u 17 časova, nakon čega će u 19 časova uslijediti konjcert "Vrapčića".

"Cijeli život sam u muzici, u rokenrolu. Profesor sam u banjalučkoj Gimnaziji, vodim 'Vrapčiće' 30 godina, 'Banjalučanke' 10 godina. Međutim, ono u čemu sam se najviše dao je dječija muzika. Na 'Kastel Rock Festu' uradiću radionicu rok muzike za djecu. Radionica je zamišljena da djecu učimo dobroj muzici, a dobiće i jedan bonton o ponašanju na koncertima", istakao je Đaković.

Gitarista Igor Paspalj odrđaće master klas gitare 9. juna sa početkom u 17 časova.

"Ovo je druga radionica ili masterklas gitare, kao se sad to popularno kaže, koju ću drugi put u posljednjih pet mjeseci uraditi u Banjaluci. Uglavnom sam takve radionice radio u inostranstvu. Na radionicu su svi dobro došli, svi nivoi sviranja gitare. Prethodni put bilo je polaznika iz cijele BiH. Nadam se da će i ova biti dobro posjećena", zaključio  je Paspalj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije