Muzika

Pratite nas na Google news

Bebek promovisao novi CD i ploču 'Ono nešto naše'

Bebek promovisao novi CD i ploču 'Ono nešto naše'
Foto: Ilustracija | Bebek promovisao novi CD i ploču 'Ono nešto naše'
Tanjug

Legendarni Željko Bebek promovisao je novi CD i ploču "Ono nešto naše", na Sajmu medija, komunikacija i marketinga Media Market u Beogradu.

Riječ je o diskografskom projektu koji je dočekao savršen trenutak za objavu, a rad na albumu najavljen je hit singlom "Prvak sveta".

Ovu pjesmu Bebek je izveo uživo na CMC festivalu u Vodicama 2015. godine, godinu dana nakon obilježavanja 40 godine uspješne muzičke karijere. Bebek je uspjeh ponovio idućim singlom "Ja po kafanama", a po trećem najavnom singlu "Ono nešto naše" nazvan je i novi studijski album na kojem se nalazi ukupno devet pjesama.

Produkciju potpisuje Branimir Mihaljević, ujedno i autor većine pjesama i potpisnik svih aranžmana na albumu, rečeno je na beogradskoj promociji CD-a.

"Tri singla koja su nastala prije samog izlaska albuma i reakcija publike na njih bili su mi dovoljan znak da je došlo vrijeme za novi album, a od posljednjeg je prošlo pet godina. Ušao sam u studio i s Branimirom snimao pjesme koje sam pjevao uživajući. I od trena kad sam završili sa snimanjem nestrpljivo smo čekali dan kad ćemo ga i fizički držati u rukama", rekao je Bebek.

Izlazak albuma prati meni jedna od najljepših pjesama u mojoj karijeri i veliko hvala Oliveru Dragojeviću koji ju je otpjevao sa mnom, dodao je Bebek.

"Draga mi je i 'Blues za tebe', i to je pjesma kakvu sam baš poželio da snimim. Početkom 70-ih takve su pjesme, poput Dugmetove 'Došao sam da ti kažem da odlazim', bile hrabre jer se bluz više slušao u nekim užim krugovima. Međutim, toliko su bile snažne da su utrle put nekim drugim sličnim pjesmama i vjerujem da će i ovu moja publika prigrliti", rekao je Bebek.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije