Muzika

Beč domaćin Evrovizije iako je Izrael pobijedio?

Beč domaćin Evrovizije iako je Izrael pobijedio?
Foto: Tanjug/AP | Beč domaćin Evrovizije iako je Izrael pobijedio?
Tanjug

Glavni grad Austrije Beč mogao bi iduće godine ponovo da bude domaćin Pjesme Evrovizije, iako je Izrael odnio pobjedu na ovogodišnjem takmičenju, spekulišu austrijski mediji.

Odmah nakon pobjede pjevačice Nete čula su se protivljenja održavanja Evrovizije u Izraelu zbog bezbjednosnog stanja. Već tada se pominjala Austrija, čiji je takmičar Sizar Sampson osvojio treće mjesto, a prema glasovima žirija čak prvo, kao moguća zamjena za Izrael.

Prema pisanju medija, Austrija bi mogla biti domaćin Evrovizije sljedeće godine, jer je državna televizija Izraela KAN zatražila novac od države za organizaciju ovog takmičenja, ali je ministar finansija odbio da stavi na raspolaganje sredstva.

Izrel mora da uplati kauciju od 12 miliona evra na švajcarski račun kao garanciju za prihvatanje organizacije Evrovizije.

Rok za uplatu ističe danas, 14.avgusta, i ako se taj novac ne nađe na računu, tražila bi se druga zemlja za organizovanje takmičenja, a Austrija, koja je prije dvije godine bila domaćin, ponovo je spremna da tu ulogu preuzme.

KAN se sada obratio izraelskom premijeru Benjaminu Netanijahuu sa molbom da država stavi na raspolaganje potrebna sredstva.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije