Muzika

Beer Fest brend prevazišao granice Srbije

Beer Fest brend prevazišao granice Srbije
Foto: Facebook | Beer Fest brend prevazišao granice Srbije

Prvi "Montenegro Beer Fest", koji su proteklog vikenda zajedno organizovali Beogradska kulturna mreža i grad Cetinje, za samo dva dana posjetilo je više od 20.000 ljudi.

Ovo je prvi festival u regionu koji je organizovan po licenci beogradskog "Beer Festa", a ova saradnja je pokazala da samo visoki strandardi organizacije i produkcije mogu rezultirati uspjehom kakav inače "Belgrade Beer Fest" postiže već 17 godina, kao najposjećeniji muzičko-pivski festival u jugoistočnoj Evropi, ističu organizatori.

Festival je trebalo da traje tri dana, ali zbog velikog nevremena koje je zadesilo Cetinje u nedjelju 28. jula, organizatori su morali da otkažu koncerte "Bajage i Instruktora", "Nevernih beba", "Električnog orgazma", "Let 3" i drugih bendova koji su bili planirani za to veče, iako se očekivao najveći broj posjetilaca.

S obzirom da su prva dva dana festivala protekla u fenomenalnoj atmosferi, a da zbog nevremena Bajaga nije mogao da održi koncert, dogovoreno je da drugi "Montenegro Beer Fest", koji će biti održan od 24. do 26. jula 2020. godine, otvore upravo "Bajaga i Instruktori".

Cetinje je 26. i 27. jula, kao što su organizatori i najavili, bilo centar najbolje zabave u regionu i pokazalo se dostojnim za organizaciju velikog regionalnog festivala.

Neki od najboljih domaćih i bendova iz regiona su posjetiocima pružili više od 15 sati besplatnog muzičkog programa.

Velika bina i vrhunska produkcija su doprinijeli da uživanje u brojnim hitovima bude još bolje.

Mnogi od bendova su prvi put svirali na Cetinju, te su se posebno potrudili da se publici predstave u što boljem svjetlu, što je naišlo na odličnu reakciju publike.

Svake večeri smjenjivale su se domaće i regionalne muzičke zvijezde iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, među kojima su bili "Van Gogh", "Kiki&Piloti", "Brkovi", "Negativ", "Perper", "E-play", Dragoljub Ðuričić, "Bad Copy" i mnogi drugi.

Osim u odličnoj muzici posjetioci su, ništa manje, uživali i u brojnim pivskim ukusima, a imali su priliku da na jednom mjestu probaju i najbolja kraft piva koja se proizvode u Crnoj Gori.

Zahvaljujući organizovanom prevozu i odgovornim posetiocima festivala, kao i predstavnicima policije i drugih gradskih službi Cetinja, bezbjednost festivala je bila na visokom nivou, tako da za dva dana nije zabilježen nijedan incident na samom festivalu, kao ni u saobraćaju.

Već prve godine je bio primjetno veći broj turista, a grupa iz Belgije je boravila na Cetinju upravo zbog "Montenegro Beer Festa".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije