Muzika

Pratite nas na Google news

Bend Činčila objavilo novi spot za pjesmu "Gdje mi je glava"

Bend Činčila objavilo novi spot za pjesmu "Gdje mi je glava"
Foto: N.N. | Bend Činčila objavilo novi spot za pjesmu "Gdje mi je glava"
Minja Šuković

Sarajevski alternativni bend "Činčila" je objavio svoj novi video spot "Gdje mi je glava, a tema pjesme se bavi savremenim čovjekom i njegovom potragom za duhovnom transformacijom.

"Pjesma postavlja univerzalno pitanje, "Gdje nam je glava", što se metaforički odnosi na to, jesmo li uopšte svjesni sebe, svojih djela i okruženja u kojem živimo. Stihovi: "Gdje mi je glava, ko u njoj spava i ko je upravlja", upućuju na lično preispitivanje, da li uopšte imamo kontrolu nad sopstvenim mislima i djelima, budući da živimo u sistemu koji nameće svoje vrijednosti, oblikuje stil života, pa time i svijest čovjeka", rekli su iz benda.

Kako ističu pjesmu nadopunjava i karakterističan video spot, koji prikazuje individualca koji putuje iz urbane u prirodnu sredinu, te se tokom svog putovanja zaustavlja unutar devastiranih prostora, koji su refleksija mračne prošlosti ovog podnevlja. On ih napušta i kreće se ka prirodnom staništu, što simboliše pročišćenje i pronalazak duhovnog mira.

"Došli smo do momenta u kojem je čovjek na ivici vlastite egzistencije, živjeli smo "bez glave", zanemarujući osnovne prirodne principe. Nadam se da će čovječanstvo nakon ove krize krenuti u pravom smijeru", Vanja Solaković.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije