Muzika

Bend "Eho radar" predstavio novi singl i spot "Oprosti za bol"

Bend "Eho radar" predstavio novi singl i spot "Oprosti za bol"
Foto: N.N. | Bend "Eho radar" predstavio novi singl i spot "Oprosti za bol"

Bend "Eho radar" iz Prijedora objavio je novi singl i video-spot za pjesmu "Oprosti za bol". Kako ističu članovi ovog sastava, pjesmu slušaoci mogu protumačiti na razne načine, ali njena osnovna tematika je borba sa teškim izborima i odlukama koje život postavlja pred nas.

Gitarista sastava iz Prijedora Nikola Grab ističe da je pjesma nastala tokom 2018. godine, od jedne ideje koja je postojala odranije.

"Lagano se razvijala na probama kao i tekst. Snimana je tokom 2019. u studiju 'MC Pavarotti' iz Mostara i u 'Cirith Ungol' studiju u Aleksandrovcu, gdje je u produkciji Dražena Kecmana dobila konačan oblik", istakao je gitarista Nikola Grab.

Novi singl je dobio i zanimljiv prateći video-spot, za čiju realizaciju je bio zadužen Mladen Marijanović.

"U spotu se, pored benda, pojavljuje mlada glumica Aleksandra Plahin, kao i Sanja Macanović, Milana Grab i Vanja Vranješ. Sniman je na nekoliko lokacija u Prijedoru i Banjaluci", dodao je Grab.

Nekoliko kadrova novog spota "Eho radara" prikazuje bend kako svira u parku, odnosno u prirodi, a kako muzičari dodaju, upravo sviranje u prirodi će pamtiti kao zanimljivu anegdotu.

"Bilo nam je teško uklopiti termine za snimanje, tako da smo tokom samog snimanja bili skoncentrisani, što nije uobičajeno za ovaj bend. Nije bilo nekih posebnih anegdota osim što su se prolaznici čudili našim pokretima u šumi", prisjetio se pjevač i gitarista benda Marko Divjak.

Kvalitet autorskog rada mladog sastava iz Prijedora je prepoznao i njihov grad, ali i organizatori muzičkog festivala "ŠA fest", koji su pomogli snimanje nove pjesme.

"Svaka podrška nam mnogo znači, naročito kada se ona ogleda u konkretnoj pomoći. Lijep je osjećaj kad iza vas stoji vaš grad i jedan tako sjajan festival kao što je 'ŠA fest'. Nadam se da smo uspjeli da ih predstavimo na najbolji način", naglasio je Divjak i dodao da će u narednom periodu raditi na promociji novog izdanja, ali da publika već krajem januara naredne godine može očekivati novo izdanje.

"Naravno, tu nije kraj... U 2020. će biti još mnogo dobrih pjesama, spotova i svirki. Želimo svima srećnu novu godinu i predstojeće praznike", poželjeli su muzičari iz benda "Eho radar".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije