Muzika

Bend "Holographic Human Element" na "Eurosonic" festivalu

Bend "Holographic Human Element" na "Eurosonic" festivalu
Bend "Holographic Human Element" na "Eurosonic" festivalu

TRAVNIK - Bend "Holographic Human Element" iz Travnika predstavljaće BiH početkom naredne godine na "Eurosonic" festivalu u holandskom gradu Groningen

Riječ je o najvećem evropskom festivalu koji pruža šansu talentima da prvi put budu viđeni na jednoj od 36 scena za nastupe više od 300 bendova.

"Učešće na 'Eurosonic' festivalu je ogromna prilika za jedan bend. Istovremeno će biti održana i konferencija koja će okupiti skoro 4.000 profesionalaca iz muzičke industrije, izdavača, menadžera, booking agenata, festivalskih urednika, predstavnika muzičkih medija", kazao je u razgovoru za "Nezavisne" Darko Saračević, tonac "Holographic Human Elementa".

Ovaj sastav, koji izvodi eksperimentalnu, modernu klasiku, prožetu progresivnim postrokom, privodi kraju snimanje prvog albuma. Učešće na "Eurosonic" festivalu gledaju i kao priliku da objavljivanje albuma dogovore s nekim evropskim izdavačem.

"Album završavamo u vlastitoj režiji, u kućnom studiju. Iako smo prošle godine pobijedili na 'Zaječarskoj gitarijadi', organizatori nisu ispoštovali propozicije po kojima se pobjednicima obezbjeđuje snimanje albuma", istakao je Saračević.

Nastup na ovom festivalu je idealna prilika za mnoštvo evropskih bendova i autora da se predstave ljudima koji su u potrazi za muzičkim talentima, potencijalnim novim zvijezdama.

Na ovom festivalu ranije su učestvovali i Adi Lukovac, te bendovi "Dubioza kolektiv" i "Sikter". Prema riječima Saračevića, momci iz "Dubioze" su im već dali određena uputstva kako da na najbolji način iskoriste svoje učešće na pomenutom festivalu.

"Već dogovaramo turneju, koja bi trebalo da se desi prije odlaska na 'Eurosonic'. Dobra stvar je što kada smo pregovarali s ljudima iz Češke ili Makedonije, za neke nastupe, povratni komentari su bili tipa: 'Vi ste već poznati, nema problema'", ispričao je Saračević.

Bend "Holographic Human Element" nastao je 2011. godine, a čine ga  Tihana Martinović, Adnan Đonlić, Stjepan Markunović i Ajdin Škulj. Ovaj sastav je za učešće nominovao Javni RTV servis BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije