Muzika

Bend K.O.B. objavio novi singl i video-spot za pjesmu "1290"

Bend K.O.B. objavio novi singl i video-spot za pjesmu "1290"
Foto: N.N. | Bend K.O.B. objavio novi singl i video-spot za pjesmu "1290"

Bend K.O.B. iz Kostajnice objavio je novi singl i video-spot za pjesmu "1290". Članovi sastava, koji je melodičnim stihovima i žestokim rifovima za kratko vrijeme privukao pažnju javnosti, za novi singl kažu da je to ljubavna priča prikazana na način koji ovaj bend jedino razumije, a to je kroz pjesmu.

Novi singl benda K.O.B. snimljen je u "Digital Boyler studiju" u Banjaluci. Za produkciju singla bio je zadužen banjalučki producent Ninoslav - Tiki Dobrijević, koji potpisuje i aranžman i tekst numere.

Osim Dobrijevića, na aranžmanu pjesme su radili i članovi benda Vanja Cvijanović, Duško Cikota i Milorad Nježić, kao i Siniša Borojević.

"Pjesma je nastala sasvim slučajno početkom godine, kada je na našu muziku Tiki dao sebe i napisao tekst za '1290'", rekao je Vanja Cvijanović, pjevač i gitarista benda K.O.B.

Muzičar dodaje da je bend pronašao inspiraciju za novi singl u numeri "Povedi me sa sobom" prijedorskog sastava "Tattoo", jer su svi članovi benda njihovi veliki ljubitelji... "Nije nam bio cilj da radimo direktan omaž bendu 'Tattoo', ali svaki slušalac će imati svoje viđenje i sliku pjesme, tako da je ovo otvoreno polje gdje ljudi mogu da se pronađu, svako na svoj način", istakao je Cvijanović.

Dodaje da je pjesma drugačija u odnosu na prethodne singlove, ali da je ipak zadržana doza njihovog prepoznatljivog zvuka.

"Bend je zadržao svoj zvuk, samo je pjesma radila sama za sebe da bude drugačija. Nismo se forsirali, niti trudili da radimo nešto drugačije, samo smo bili iskreni u datom trenutku", rekao je Cvijanović.

Za novi singl snimljen je i video-spot, za kojeg scenario i režiju potpisuje Denis Cvijanović.

"Ne postoji tematika za ovakav spot. Rađen je tako da svako stvara svoju sliku i priču gledajući spot. Sloboda je na svakom pojedincu da se pronađe i shvati spot na svoj način. Video je pun simbolike koja samo usmjerava ljude na određenu temu. Fotografiju potpisuje Indir Merdanović, kao i kameru. Uz njega, na kameri, montaži i postprodukciji je radio Slaviša Janjetović. Osim benda, pojavljuje se i Danijel Borojević, koji je glumio i u ranijim spotovima", rekao je Cvijanović.

Frontmen sastava K.O.B. dodaje da će pjesmu premijerno izvesti 12. jula u "Rock Symphony" kafeu u Banjaluci, kada će svirati u sklopu manifestacije "Slušaj domaće" sa kolegama iz bendova "Tupas mene" i "Tibor i Baš Čelik".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije