Muzika

Bend "Ničim izazvan" predstavio novu pjesmu

Bend "Ničim izazvan" predstavio novu pjesmu
Foto: N.N. | Bend "Ničim izazvan" predstavio novu pjesmu

Bend "Ničim izazvan" iz Srbije nedavno je predstavio novi singl i video-spot za pjesmu "Hajde dođi da popraviš stvari". Pjesma je naišla na sjajnu reakciju publike, a kako muzičari ističu, inspiracija za novi singl je došla upravo iz malih stvari.

"Ti neprimetni događaji ponekad pokrenu lavine koje su u nama. Ova pesma je pravi primer toga. Iza drveta se krije cela jedna ogromna i predivna šuma, na koju dosad niko nije obraćao pažnju", istakao je Bojan Gluvajić, gitarista i pjevač benda.

Muzičar dodaje da je rad na pjesmi trajao gotovo godinu dana, iako je sama pjesma nastala relativno lako.

"Iako je sam nastanak pesme bio potpuno lagan i prirodan, sve ono što je došlo posle toga je bilo prilično dugo i naporno. Valjda je razlog za to velika želja da ova pesma i sve vezano za nju budu što bliže savršenstvu. Sam podatak da je završna produkcija rađena u 'Abbey road' studiju u Londonu govori dovoljno o tome koliko nam ova pesma znači", istakao je Gluvajić.

Novi singl prati i zanimljiv video-spot, koji je radio pjevač benda "Ničim izazvan" Boris Bakalov, a koji se već sada iskazao kao jako talentovan kada je u pitanju video-produkcija.

"Za njegov dar za pravljenje pesama smo znali, a sada gotovo sve što radimo vezano za naš vizuelni identitet ima njegov potpis. Sam spot je jedna jako lepa priča o malim stvarima koje izgledaju ogromno. Jer, male stvari i čine život. A život je divan i veliki", poručio je Gluvajić.

Spot na poseban način prepričava priču, a kako muzičari ističu sam video ne mora uvijek da prati temu pjesme.

"Ne mora spot da prati temu pesme, ali mora da odgovara pesmi. To je i najteži deo kod pravljenja spotova. Nije bitan novac koji se uloži u ekranizaciju. Najbitniji su ideja i sklad između pesme i spota", naglasio je Gluvajić.

Bend "Ničim izazvan" sa svakim novim singlom oduševljava svoje obožavaoce, a kako ističu, sam kreativni proces stvaranja pjesme je mnogo zanimljiviji od konačnog predstavljanja pjesme.

"Kreativni proces je uvek lakši i nekako prirodniji. To predstavljanje pesme je malo više posao nego uživanje pa je samim tim i veći izazov", rekao je Gluvajić.

Od trenutka objavljivanja, "Hajde dođi da popraviš stvari" je naišla na veoma dobre kritike i komentare na kanalu YouTube.

"To je sigurno najznačajniji trenutak kod stvaranja pesme. Prvi značajan trenutak je predstavljanje pesme bendu. To je neka početna cenzura. A prva reakcija publike je nekako najuzbudljivija i najznačajnija. Po prvim reakcijama na 'Hajde dođi da popraviš stvari' bi se reklo da se ljudima dopada koliko i nama", istakao je Gluvajić.

Bend uveliko radi na novim pjesmama i, kako dodaju, postoji još mnogo materijala koji žele da predstave publici. Kada su u pitanju živi nastupi, grupa je imala aktivnu ljetnu sezonu, a raduju se i budućim nastupima u našoj zemlji.

"Mi se nadamo nekom skorom dolasku. Tu smo uvek jako dobro primljeni i jako volimo da sviramo na mestima gde se osećamo kao kod kuće. Nadamo se da nećemo dugo čekati na novi susret", poručio je Gluvajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije