Muzika

Pratite nas na Google news

Bend "Ničim izazvan" predstavio novu pjesmu

Bend "Ničim izazvan" predstavio novu pjesmu
Foto: N.N. | Bend "Ničim izazvan" predstavio novu pjesmu
David Jojić

Bend "Ničim izazvan" iz Srbije nedavno je predstavio novi singl i video-spot za pjesmu "Hajde dođi da popraviš stvari". Pjesma je naišla na sjajnu reakciju publike, a kako muzičari ističu, inspiracija za novi singl je došla upravo iz malih stvari.

"Ti neprimetni događaji ponekad pokrenu lavine koje su u nama. Ova pesma je pravi primer toga. Iza drveta se krije cela jedna ogromna i predivna šuma, na koju dosad niko nije obraćao pažnju", istakao je Bojan Gluvajić, gitarista i pjevač benda.

Muzičar dodaje da je rad na pjesmi trajao gotovo godinu dana, iako je sama pjesma nastala relativno lako.

"Iako je sam nastanak pesme bio potpuno lagan i prirodan, sve ono što je došlo posle toga je bilo prilično dugo i naporno. Valjda je razlog za to velika želja da ova pesma i sve vezano za nju budu što bliže savršenstvu. Sam podatak da je završna produkcija rađena u 'Abbey road' studiju u Londonu govori dovoljno o tome koliko nam ova pesma znači", istakao je Gluvajić.

Novi singl prati i zanimljiv video-spot, koji je radio pjevač benda "Ničim izazvan" Boris Bakalov, a koji se već sada iskazao kao jako talentovan kada je u pitanju video-produkcija.

"Za njegov dar za pravljenje pesama smo znali, a sada gotovo sve što radimo vezano za naš vizuelni identitet ima njegov potpis. Sam spot je jedna jako lepa priča o malim stvarima koje izgledaju ogromno. Jer, male stvari i čine život. A život je divan i veliki", poručio je Gluvajić.

Spot na poseban način prepričava priču, a kako muzičari ističu sam video ne mora uvijek da prati temu pjesme.

"Ne mora spot da prati temu pesme, ali mora da odgovara pesmi. To je i najteži deo kod pravljenja spotova. Nije bitan novac koji se uloži u ekranizaciju. Najbitniji su ideja i sklad između pesme i spota", naglasio je Gluvajić.

Bend "Ničim izazvan" sa svakim novim singlom oduševljava svoje obožavaoce, a kako ističu, sam kreativni proces stvaranja pjesme je mnogo zanimljiviji od konačnog predstavljanja pjesme.

"Kreativni proces je uvek lakši i nekako prirodniji. To predstavljanje pesme je malo više posao nego uživanje pa je samim tim i veći izazov", rekao je Gluvajić.

Od trenutka objavljivanja, "Hajde dođi da popraviš stvari" je naišla na veoma dobre kritike i komentare na kanalu YouTube.

"To je sigurno najznačajniji trenutak kod stvaranja pesme. Prvi značajan trenutak je predstavljanje pesme bendu. To je neka početna cenzura. A prva reakcija publike je nekako najuzbudljivija i najznačajnija. Po prvim reakcijama na 'Hajde dođi da popraviš stvari' bi se reklo da se ljudima dopada koliko i nama", istakao je Gluvajić.

Bend uveliko radi na novim pjesmama i, kako dodaju, postoji još mnogo materijala koji žele da predstave publici. Kada su u pitanju živi nastupi, grupa je imala aktivnu ljetnu sezonu, a raduju se i budućim nastupima u našoj zemlji.

"Mi se nadamo nekom skorom dolasku. Tu smo uvek jako dobro primljeni i jako volimo da sviramo na mestima gde se osećamo kao kod kuće. Nadamo se da nećemo dugo čekati na novi susret", poručio je Gluvajić.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije