Muzika

Bend "No Limit Now" singlom "Ceco" pomažu prijatelju

Bend "No Limit Now" singlom "Ceco" pomažu prijatelju
Foto: N.N. | Bend "No Limit Now" singlom "Ceco" pomažu prijatelju

Rokenrol bend "No limit Now" iz Sanskog Mosta objavio je novi singl "Ceco", koji je po riječima članova ovog sastava nešto potpuno drugačije od svega što je ovaj sastav dosad uradio.

"Ovo je prvi put da su se rokeri predstavili u tamburaškom maniru. Samu pjesmu je napisao sanski boem i tekstopisac Enes Jakupović, a mi, kada smo je čuli, znali smo da želimo da snimimo baš ovu numeru", rekao je Zlatko Safić, pjevač benda "No Limit Now".

Za numeru "Ceco" je snimljen i video-spot, koji je ekranizovan u Bosanskoj Otoci i na nekoliko atraktivnih lokacija u Sanskom Mostu.

Glavna uloga u spotu je pripala prijatelju benda "No Limit Now" Enesu Kahriću, koji se nalazi u teškoj finansijskoj situaciji.

"Enes u ovom spotu tumači glavnu ulogu, a naša ideja je bila da ekranizacija pjesme bude osmišljena u stilu legendarnih špageti vestern filmova", istakao je Safić.

Nakon što su premijerno predstavili singl "Ceco", bend "No Limit Now" je najavio i koncert koji će održati uskoro u Bosanskoj Krupi, a od kojeg će sav prihod uručiti glavnom glumcu u spotu Enesu Kahriću.

Osim članova benda "No Limit Now", na pjesmi su radili i Jasmin Hadžisadiković, koji je svirao mandoline, Alen Hodžić za bubnjevima i perkusijama i Dinko Kulenović na kontrabasu.

Bend čine pjevač Zlatko Safić, gitarista Herdin Rakanović, bubnjar Mirnes Osmančević i basista Almin Krupić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije