Muzika

Bend "The Babe Barbarella" predstavio spot za pjesmu "Bježim od sebe"

Bend "The Babe Barbarella" predstavio spot za pjesmu "Bježim od sebe"
Foto: N.N. | Bend "The Babe Barbarella"predstavio spot za pjesmu "Bježim od sebe"

Bend "The Babe Barbarella" iz Bihaća predstavio je novi video-spot za pjesmu "Bježim od sebe". Pjesma je, po riječima članova benda, bila gotova prije 11 mjeseci, ali je zbog nesrećnih okolnosti koje su zadesile bend čekala neko drugo vrijeme na objavu.

"Dugo smo razmišljali da li da objavimo pjesmu koja je bila gotova prije nesreće koju smo doživjeli, prije svega iz velikog poštovanja prema preminulom Jasminu Gerziću i njegovoj porodici. Takvo nešto vam protrese svijet iz temelja, osvijestite koliko je lomljiv život i koliko su snovi i planovi kule od karata. Danas, kada je vrijeme stalo za cijeli svijet, shvatili smo da je pjesma spremna da ugleda svjetlo dana. Nije trebalo da izađe tad, ni pola godine poslije, nego baš sad, kada je čovjek prisiljen da bude sam sa sobom i da posloži stvari u svojoj glavi", napisali su članovi benda na zvaničnoj Facebook stranici.

Frontmen benda iz Bihaća Zosko Handukić ističe za "Nezavisne" da će gledaocu nakon gledanja spota stvari postati očigledne na prvo gledanje.

"Naši životi se vrte u krug, svi smo u 'loopu', u svojim porocima tražimo izlaz, a izlaz koji tražimo ne postoji, postoje prioriteti. Ipak svaki dan je novi dan, nova borba, a mi učimo iz dana u dan i nalazimo najbezbolnije izlazne varijante", istakao je Handukić.

Muzičar je dodao da je nova pjesma 11 mjeseci "sakupljala prašinu" na hard disku i da je konačno došlo vrijeme da ugleda svjetlo dana preko kanala YouTube.

"Pjesma je snimljena u Studiju 'Amadeus' u Bihaću, kod našeg prijatelja Nemdžada Alića. Video je snimljen  u sali Kulturnog centra u Bihaću. Priprema snimanja je trajala četiri sata, a samo snimanje spota je trajalo 42 sekunde jer je snimljeno u 'slow motionu'", rekao je Handukić.

Muzičar dodaje da u trenutnoj situaciji, kada su ljudi zatvoreni u svoje domove sa svojim najbližim članovima porodice, ne preostaje nam ništa drugo nego da zajedno dan za danom učinimo radosnijim i produktivnijim.

"Mi koji se bavimo muzikom možemo mnogo doprinijeti da unesemo svojom muzikom, svojim izvedbama, svojim pjesmama malo promjene, malo pozitivne energije, malo smijeha, malo emocije, svako ono što zna najbolje, da se ova situacija prebrodi i da svi opet zajedno sviramo, okupljamo se, šetamo i udišemo punim plućima", zaključio je Handukić.

Kako je zbog pojave virusa korona kretanje ograničeno našem stanovništvu, tako je i "Barbarella" prinuđena na izolaciju i socijalnu distancu, ali kako Zosko dodaje, članovi su se na neki način unaprijed spremili za vrijeme koje će provoditi u svojim kućama.

"Pa ja sam lično mislio da će jednog dana doći ovaj dan, pa sam sebi nabavio PS4 + 20 igara, a i ostali članovi benda takođe. Tako da mi prvih 12 do 13 dana izolacije i nije teško palo, ali osjećam polako da nam treba svirka, da nam treba druženje i sve ono normalno što smo imali prije ove situacije", dodao je Handukić i najavio da imaju u planu objavu još jednog spota i pjesme, te da će biti što kreativniji.

"Za kraj pozdravljam sve čitaoce 'Nezavisnih' i poručujemo da se svi pridržavamo donesenih odredbi, da svi poštujemo ono što je za nas najbolje, da izdržimo izolaciju, jer proći će i ovo, a treba živjeti i pjevati", poručio je Handukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije