Muzika

Beogradski sindikat: Ne plačemo za mitropolitom, plačemo za sobom

Beogradski sindikat: Ne plačemo za mitropolitom, plačemo za sobom
Foto: Screenshoot / Youtube | Beogradski sindikat: Ne plačemo za mitropolitom, plačemo za sobom

Članovi grupe "Beogradski sindikat" izrazili su žaljenje zbog zemaljskog upokojenja mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, ističući da ne plaču za njim, jer je on u naručju Oca, već plaču za sobom bez njega.

"Veliki čovek i pastir, neko koga smo svi neizmerno voleli i poštovali i sa razlogom smatrali svojim Đedom, preselio se u rajsko naselje, odakle će nastaviti da se moli za nas i brine o nama. Daćemo sve od sebe da budemo dostojni ljubavi i časti koju nam je ukazao", ističe se u saopštenju grupe "Beogradski sindikat".

Članovi ove grupe istakli su da je mitropolit Amfilohije bio i ostao luča mudrosti, hrabrosti, poštenja i skromnosti, koja će još dugo osvjetljavati put u vremenu koje tek dolazi.

"Neka mu je večna slava i veliko hvala za sve što je za naš narod uradio i što će tek uraditi! Ne plačemo za njim, on je u naručju Oca. Plačemo za sobom bez njega", poručili su članovi "Beogradskog sindikata".

Mitropolit Amfilohije odlikovao je "Beogradski sindikat" u februaru ove godine Zlatnim likom Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca "za nadahnute pjesme, revnost i brigu za majku crkvu i sastradalnu ljubav", posvjedočenu kroz pjesme "Dogodine u Prizrenu" i "Sviće zora", koja je posvećena odbrani svetinja u Crnoj Gori i Kosovu i Metohiji.

Njihova pjesma "Sviće zora" bila je svojevrsna himna litija kojima je narod u Crnoj Gori, na čelu sa mitropolitom Amfilohijem, ustao protiv Zakona o slobodi vjeroispovesti i otimanja imovine Srpske pravoslavne crkve.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije