Muzika

"Bijelo dugme" na "Banja Luka Festu"

"Bijelo dugme" na "Banja Luka Festu"
Foto: Banja Luka Fest | "Bijelo dugme" na "Banja Luka Festu"

BANJALUKA - "Bijelo dugme", najveća rok grupa na našim prostorima, nastupiće 5. jula na "Banja Luka Festu" u okviru slavljeničke turneje, a sjaju jednog od najljepših festivala u regionu, kako su saopštili organizatori, doprinijeće muzički velikani na čelu sa Goranom Bregovićem.

Kako je navedeno u saopštenju organizatora, "Dugme" povodom 50 godina karijere nastupa u samo nekoliko gradova, a Banjaluka je jedan od njih zahvaljući "Banja Luka Festu".

"'Ružica si bila', 'Pristao sam biću sve što hoće', 'Ako ima boga', 'Za Esmu', samo su neke od pjesme koje 'Dugmići' u okviru slavljeničke turneje izvode u rok sastavu! Pjesme 'Bijelog dugmeta' na 'Banja Luka Festu' zvučaće baš onako kako ih pamtimo, kao velike rok himne svirane uz glasne gitare i bubanj, čiji ritmovi pokreću mase već decenijama", pojašnjeno je iz organizacije "Banja Luka Festa".

Slavljenička turneja "Bijelog dugmeta" počinje u Sarajevu, a posjetioci "Banja Luka Festa" imaće privilegiju da među prvima budu dio ovako značajnog jubileja.

"Na ovo treba dodati i visok produkcijski nivo festivala, koji će sasvim sigurno doprinijeti tome da ovaj koncert bude jedan od najvažnijih na predstojećoj turneji", stoji u saopštenju.

Ulaznice za koncert "Bijelog dugmeta" u prodaji su putem sistema kupikartu.ba, agenciji "Stars & More" (Jevrejska 6) i Trgu Krajine.

Kako je ranije najavljeno ovogodišnji festival otvoriće svjetski poznati muzičar Stjepan Hauser, a organizatori festivala ističu da je Banjaluka potvrdila želju za svjetskim imenima ogromnim interesovanjem za prvi nastup Hausera na ovim prostorima.

Festival se realizuje uz podršku generalnog sponzora kompanije M:tel.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije